Aito helaas geen EK kandidaat

Van hoog naar heel diep!!

Dit verslag is het denk ik het meest lastige van alle eerdere versies.
Het tijdstip van schrijven heb ik dan ook laten afhangen van afgelopen donderdag. Hierover later meer.

De laatste periode van af einde November tot nu waren voor mij net als een achtbaan.
Het winnen van mijn 5e Nederlandse titel was een hoogtepunt, zo ook de daar op volgende aandacht van de stichting en andere media waren erg mooi om mee te maken. De uitnodiging om het kerstboksgala te boksen met de besten van Nederland was een mooie erkenning voor dat moment. Helaas volgde na de uitnodiging ook al snel het bericht dat de Italiaanse tegenstander niet kon komen vanwege een blessure. Het alternatief was een rematch tussen Rex Meijer en mij.

Dit was mijn tegenstander drie weken daar voor in de finale van het NK.  Mijn trainer in Eindhoven was niet meteen voorstander. Daarna werd er nog naarstig gezocht naar een vervanger echter verder dan tegen Rex of de tegenstander van de interland in  Appingendam uit het Duitse team kwam het niet. Ik heb toen besloten niet te boksen. Achteraf misschien toch beter wel kunnen doen.


foto’s by Robby Harts

Het nieuwe jaar ging van start met trainingen en ook centrale trainingen in Papendal. De uitnodiging voor de sportman van het jaar van Weert viel binnen en ook mijn uitverkiezing voor het kwalificatietraject ter voorbereiding op het EK onder 22 in Brailla in Roemenië. Sportman ben ik geworden in een prachtig Munttheater. De benoeming doet me meer dan ik laat blijken maar ik ben super trots.

Trainen met de selectie in Papendal om goed voorbereid af te reizen naar Denemarken. Donderdag binnenkomen en trainen daarna eten en slapen. Vrijdagochtend vertrek naar Felstedt. De trip er naar toe is saai maar het teamgevoel is mooi om mee te maken. Ik had geloot tegen een Russische bokser die uit komt voor Denemarken. De keuring en weging verliepen goed en ook de trainingen daar voelden goed. De wedstrijddag had ik de normale rituelen echter wel meer spanning  Immers was dit een belangrijk meet moment voor de coaches om de  kandidatuur voor het  EK voor te leggen aan het  NOC NSF.

De partij ben ik aanvallend begonnen waarbij ik steeds moeite bleef houden met de lengte van de Rus. Veel knokkend in proberen te boksen echter was dat antwoord echt onvoldoende om maar ergens aanspraak op te maken. Verloren!!
Alle juryleden gaven hun punten aan mijn tegenstander. In deze wedstrijd was de ervaring op hoog niveau van de Rus merkbaar en is dit waar ik over twee en jaar ook moet zijn. We wonnen als Team NL nog net met 5-4.
De weg naar huis was lang en vervelend, iedereen die mee leeft zit te wachten op bericht, en ik had daar minder zin in. Mijn ouders en trainer Hans als eerste geïnformeerd en daarna naar bed gegaan. Thuis aangekomen had ik nergens zin in en ben ik maandag ook niet gaan trainen. Even niets en niemand nodig,

Dinsdagavond werd ik alweer verwacht op Papendal want het gaat gewoon door. De stemming was anders en gespannen. Hoe zou de evaluatie gaan en de beoordeling. Zoals verwacht viel dit tegen en reed ik om 22.00 uur weer naar huis.

Het definitieve oordeel kwam kort daarna waarin ik te horen kreeg dat mijn kandidatuur voor het EK hier op hield.
Het NOC NSF vond de ontwikkeling in wedstrijden op internationaal niveau onvoldoende om mijn uitzending naar het EK te ondersteunen.

Mijn eerste knock out is een feit! Ik heb het definitieve oordeel afgewacht en nu vind ik het tijd om dat te delen met jullie allen. Een keuze die wellicht vragen oproept maar wel mijn eigen keuze. En die zal ik blijven maken. Sommige goed, sommigen niet maar wel mijn eigen. Mijn motto: „What doesn”t kill you makes you stronger” is onverminderd van toepassing voor mijn verdere weg, Een weg hopelijk samen met jullie waar in ook jullie eigen keuzes maken.

Afsluitend hoop ik dat een van die keuzes is om stichting GaanvoorGoud te blijven sponsoren.

Aito.

24 reacties op “Aito helaas geen EK kandidaat”

 1. Het eindresultaat kan altijd wel tegenvallen op een piek moment zoals dit. Dit wil in mijn ogen absoluut niet zeggen dat je minder hebt gepresteerd, maar op de route in je boks carrière is het noodzakelijk dat je punten pakt op internationaal niveau, zodat de Bondscoach je opstelt in andere wedstrijden. Hopelijk laat dit resultaat je niet weerhouden om je trainingen in de Gym af te werken en zodoende je alsnog als de nr. 1 van Nederland te bewijzen op een ander toernooi. Het jaar is net begonnen en er is nog genoeg te leren ……………….dus GO FOR IT…..!!!

 2. This design is incredible! You obviously know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to
  start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.

  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.

  Too cool!

 3. Somebody essentially lend a hand to make significantly posts I would state.
  This is the very first time I frequented your web
  page and to this point? I surprised with the research you made to
  create this particular post extraordinary.
  Fantastic process!

 4. Howdy just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off the screen in Firefox.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I
  figured I’d post to let you know. The design and style look great though!
  Hope you get the problem fixed soon. Many thanks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top