Crowdfunding voor documentaire over Lorenzo

De documentaire FRESH vertelt het verhaal van de 14-jarige breakdancer Lorenzo Caboni en zijn dansschool Fresh. Lorenzo werd al eens wereldkampioen breakdance in zijn leeftijdsklasse en mag nu ook meedoen bij de volwassenen. Vóór de coronacrisis uitbrak, werd vloog hij regelmatig naar plekken als de VS, China, Rusland en Frankrijk om mee te doen aan wedstrijden. Met zijn crew, de Fresh Allstars, boekt hij ook veel successen en reikte hij bijvoorbeeld al tot de finale van Holland’s Got Talent.

Documentaire

Lorenzo woont in Nederweert en is geen onbekende voor de regio. Iedereen die Lorenzo kent, zal beamen dat hij een bijzondere jongen is. Hij heeft een enorme drive om constant beter te worden en is elke dag met breakdance bezig. Zijn perfectionisme drijft hem tot hoge hoogten, maar breekt hem soms ook op als een move een keer niet lukt. Hij kan dan een moeilijk persoon zijn voor zijn familie, crew en andere mensen in zijn omgeving. Josje van Engelen en Max Pickkers willen ontdekken hoe Lorenzo is als persoon, wat hem bijzonder maakt en hoe hij op zo’n jonge leeftijd al zo goed kan zijn.

Documentairemakers
De makers van de documentaire zijn Josje van Engelen en Max Pickkers. Twee studenten Journalistiek uit Utrecht. Josje komt uit Maarheeze en kent Lorenzo al vanaf dat hij baby was. Ze was enorm verrast door hoe goed die kleine jongen die ze uit haar jeugd kende was geworden en hoe hij zich had ontwikkeld tot een ware atleet. Ze herinnerde zich Lorenzo als een heel actief en energiek kind, maar toch was ze benieuwd hoe hij op zo’n jonge leeftijd al zo goed was geworden. Daarom besloot ze dat ze meer te weten wilde komen over Lorenzo, zijn familie en zijn dansschool, en dat ze zijn verhaal wilde vertellen door middel van een documentaire.

Crowdfunding
Op https://cinecrowd.com/fresh zijn Josje en Max een crowdfunding gestart voor de financiering voor hun project. Er is geld nodig voor professionele apparatuur, muziek, audio- en kleurnabewerking. Ze kunnen de steun goed gebruiken om bij hun streefbedrag te komen en zo de documentaire af te kunnen maken. De documentaire gaat in oktober in première in Utrecht, maar de makers zijn bezig met een vertoning in Weert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top