GvG Providorboog, wat is dat?

Sinds de oprichting van GaanvoorGoud zijn we gestart met de oprichting van een providerboog. Een providerboog is een netwerk van geselecteerde zorg- en dienstverleners die wordt aangestuurd door een casemanager. In het netwerk zitten onder andere een sportfysiotherapeut, een manueeltherapeut, een osteopaat, sportpsychologen, een voedingsdeskundige, een sportorthopeed, een inspanningsfysioloog, een sportmasseur en een personal trainer. Daarnaast werkt de klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog nauw samen met laboratorium Pro Health, beiden ook onderdeel van de providerboog.

Indien een sporter van GaanvoorGoud medische hulp nodig heeft, kan hij/zij contact leggen met de casemanager om snel de juiste hulp te regelen. Op die manier hoeft de sporter zich geen zorgen te maken of de juiste expertise wordt ingezet.
Bij elke sporter van GvG wordt periodiek bloedonderzoek uitgevoerd om gedetailleerd inzicht te krijgen in de gezondheid. Mede op basis hiervan wordt voor elke sporter een advies op maat gegeven, bijvoorbeeld op het gebied van voeding, supplementen, bevorderen van herstel en krachttraining. Indien nodig worden aanvullende onderzoeken ingezet, zoals ontlastings- of speekselonderzoek, inspanningstesten, etc..

Om de sporters op het hoogste niveau optimaal te laten functioneren, is het ook van belang de trainers van die sporters te betrekken in de begeleiding. Zo organiseert de casemanager jaarlijks een ’train de trainers’ sessie, waarin de trainers scholing krijgen op het gebied van krachttraining, inspanningsfysiologie, voeding en het trainen van het afweersysteem.
U ziet het…………ook met de providerboog gaan we voor goud!

Olaf van der Zanden, MSc.
Casemanager GvG

Op sportgala kreeg Olaf van der Zanden de titel sportcoach van het jaar voor zijn werk voor GaanvoorGoud.

3 reacties op “GvG Providorboog, wat is dat?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top