Jules sluit golfseizoen 2021 af met mooie tweede plek

Heuvelrug Jeugd Open

In het weekend van 25 en 26 september werd op de Golfbaan de Hoge Kleij en Golfbaan de Pan het Heuvelrug Jeugd Open gespeeld, één van de laatste wedstrijden van dit golfseizoen. Het is niet de eerste keer dat ik deze wedstrijd speel, dus uit ervaring weet ik dat het een uitdagend weekend gaat worden. Het zijn pittige golfbanen met spelers uit de nationale amateurtop.

We gingen de eerste dag van start op de mooie bosrijke Golfbaan de Hoge Kleij. Mijn begin verliep stroef, maar gedurende de ronde werd mijn golfspel steeds beter en kon ik meer in mijn eigen spel komen. Ik eindigde met een 76 (+4), helaas niet zoals ik had gehoopt en stond ik na de eerste dag 3 slagen achter op de nummer 1.

De tweede dag speelde we op karakteristieke heideachtige en bosachtige Golfbaan De Pan. Deze dag was mijn start een stuk beter en kwam ik al snel dichter bij de nummer 1. Een slordig middenstuk zette me weer een paar slagen op achterstand. Gelukkig zorgde een strak einde ervoor dat ik uiteindelijk eindigde met een score 73 (+1) en dat resulteerde uiteindelijk in een tweede plek op het Heuvelrug Jeugd Open.

Eindconclusie: geslaagd weekend, mooie tweede plek en een aantal aandachtspunten om mee te nemen naar het volgende seizoen.

Scroll naar top