Karlijn debuteert met winst in Duitse competitie

Karlijn van Lierop beleefde vrijdag een prima debuut in de Duitse tafeltenniscompetitie. De Weerter tafeltennisster maakt dit seizoen deel uit van het tafeltennisteam SV SCHOTT Jena, dat uitkomt in de 2. Damen Bundesliga. Dit team won de eerste competitiewedstrijd overtuigend met 6-2 van TTC Langweid.

In april maakte Karlijn bekend dat ze, na acht jaar, het team van Westa/Wessem zou verruilen voor SV SCHOTT Jena. De Duitse competitie staat hoger aangeschreven en de tegenstanders zijn van een hoger niveau. Haar nieuwe team SV SCHOTT Jena beleefde een prima seizoensstart door met 6-2 te winnen van TTC Langweid. SV SCHOTT-hoofdcoach Ralf Hamrik noemde één van zijn succesfactoren direct na afloop van de wedstrijd: “(…) Karlijn van Lierop toonde op het beslissende moment sterke zenuwen“, was zijn conclusie.

Samen met Maya Kunats verloor Karlijn nog de dubbelpartij met 1-3 (4-11, 7-11, 11-9, 5-11), maar in haar enkelpartij bewees de Weertse haar ervaring en klasse. Tegen Mabelyn Enriquez speelde Karlijn een spannende vijfsetter die ze uiteindelijk in haar voordeel besliste. (3-11, 11-4, 7-11, 11-7, 11-9).

Op 9 oktober speelt SV SCHOTT Jena de volgende (thuis)wedstrijd tegen TuS Uentrop. Kijk hier voor meer informatie over de 2. Damen Bundesliga of hier voor informatie over SV SCHOTT Jena.

Scroll naar top