Maaike naar Nieuw Zeeland!

Keuzes, keuzes. keuzes! Het is niet alleen hard trainen als topsporters, ook moeten er geregeld belangrijke beslissingen genomen worden. Maaike Caelers richt zich op kwalificatie Olympische spelen in Rio en zal dat doen vanuit Nieuw Zeeland! Vanaf januari zal ze in een voor haar vertrouwde omgeving zich hierop storten. Maaike vertelt kort hierover;
Ik ben terug bij mijn oude coach, John Hellemans. Hij coachte mij ook voor en direct na de spelen in Londen. Aangezien ik me wat onzeker voel na alle perikelen met mijn lijf, heb ik voor het zekere gekozen. Ik vertrek na kerstmis naar Christchurch waar ik de afgelopen 4 jaar overwinterd heb. Ik ken de omgeving en heb hier ook vrienden zitten. Ik zal daar mijn opbouw voor het nieuwe seizoen onder de zon oppakken. Op 14 februari zal ik in Kinloch een trainingswedstrijd doen. Om de vorm te testen en te kijken waar er nog gesleuteld moet worden. 
Vervolgens is er op 4 maart de eerste grootte wedstrijd, tevens het eerste kwalificatie moment voor de Olympische Spelen in Rio. Deze vindt in Abu dhabi plaats waar ik een top 6 plaats zal moeten halen. De tweede kans is op 9 april in het Australiëse Gold coast. Ook hiervoor moet ik een top 6 plaats halen. Wanneer alles goed gaat zal ik dan pas in mei via een World Triathlon Serie wedstrijd in Japan terug keren op Nederlandse bodem. 

Scroll naar top