Raymon & Lorenzo genomineerd voor Cultuurprijs Weert

Breakdancer Lorenzo Caboni en Raymon Truijen, eigenaar van Dansschool Fresh en coach van Fresh Allstars, behoren tot de genomineerden voor de Cultuurprijs Weert. De eerste uitreiking van de Cultuurprijs Weert vindt plaats op zaterdag 28 november 2020 in het Munttheater Weert. 

De Cultuurprijs Weert is een onderscheiding die voor iedereen zichtbaar maakt wat het Land van Weert aan cultuur te bieden heeft. Door middel van deze onderscheiding spreekt het Weerter publiek zijn waardering uit voor mensen die op de voorgrond of achter de coulissen een bijzondere culturele bijdrage leveren. En dit in de breedst mogelijke zin, dus variërend van een voorstelling, kunstwerk, meesterstuk, tentoonstelling, publieke expressie of optreden tot bijvoorbeeld een opname, uitgave, project, compositie of festival.

De Cultuurprijs Weert, die bestaat uit een artistiek aandenken en een geldbedrag, kan dus worden gewonnen door eenieder die zich cultureel onderscheidt in de regio Weert en Nederweert. Samen met de Cultuurprijs Weert wordt ook een Oeuvreprijs uitgereikt aan een persoon of groep met lokale binding die zich gedurende langere tijd cultureel verdienstelijk heeft gemaakt. Daarnaast is er een Aanmoedigingsprijs om nieuw talent te stimuleren. Natuurlijk kunt u ook zelf al uw stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

Wie kan door wie worden voorgedragen?
* Iedereen met wortels in Weert of Nederweert kan worden voorgedragen.
* Iedereen kan één kandidaat voordragen (ook kunnen kandidaten zichzelf voordragen).
* De kandidaten kunnen één of meerdere personen (groep/vereniging) zijn.

Voor de indeling hanteert de jury vier hoofdcategorieën:
– Beeldende kunst
– Letteren
– Muziek
– Podiumkunsten

Stemmen kun je hier.

Scroll naar top