Triatlete Maaike Caelers stopt met topsport

Tijdens de sponsorbijeenkomst van Stichting Gaan voor Goud maakte Maaike Caelers uit Weert bekend dat ze een punt zet achter de triatlonsport op topniveau. De 28-jarige triatlete die in 2012 deelnam aan de Olympische Spelen in Londen, kiest voor een maatschappelijke carrière.

Carrière in een notendop
Op jonge leeftijd werd Maaike Caelers lid van de Triatlonvereniging in haar woonplaats. Ze beschikte over talent, doorzettingsvermogen en wilskracht. Zowel bij de junioren als senioren was ze een atlete waar rekening mee gehouden moest worden. In 2012 nam ze deel aan de Olympische Spelen in London. Daarna heeft ze nog diverse podiumplaatsen behaald op het hoogste niveau. Bij de World Triathlon Series behaalde ze een 2de plaats in Stockholm en Auckland én knappe 3de plaatsen in Yokohama en met de Mixed Team Relay World Championships in Hamburg. Op het niveau van de World Cup Triathlon zette Maaike in Tiszaujvaros (Hongarije) en Tongyeong (Zuid-Korea) mooie prestaties neer en als een van haar hoogtepunten geldt de overwinning in het Turkse Alanya in 2014.

Tegenslagen
De jaren daarna gooiden blessures roet in het eten om haar oude niveau te halen. In 2017 werd ze in de teamestafette knap derde op het WK en derde tijdens de Wereldbekerwedstrijd World Cup Triatlon in Hongarije. Vorig jaar verhuisde Maaike naar Amerika om met een nieuwe trainer haar topniveau weer terug te vinden op weg richting Tokio 2020. Maar na drie wedstrijden op het hoogste niveau in 2018 besloot Maaike, met pijn aan het hart, de topsport vaarwel te zeggen.

Gaan voor Goud
Sinds 2015 steunt Stichting Gaan voor Goud de Weerter triatlete op diverse vlakken. “Maaike was de afgelopen jaren een hele goede ambassadeur voor Gaan voor Goud en een voorbeeld voor veel jonge sporters”, vertelt voorzitter John Cardinaal. “We hebben Maaike altijd gevolgd en voor de volle 100% gesteund. We snappen dat het stoppen geen gemakkelijk besluit voor haar is geweest, maar ze kan terugkijken op een hele mooie carrière. We wensen Maaike heel veel succes in de toekomst!”

Maaike Caelers heeft aangegeven om bij Gaan voor Goud betrokken te blijven. Op welke manier is nog niet bekend. Kijk voor haar laatste blog op www.gaanvoorgoud.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top