Vera van Pol naar Tokio!

Turnster Vera van Pol mag naar Olympische Spelen in Tokio. Zondag won zij in Rotterdam de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen. De Gaan voor Goud turnster kwam na een foutloze meerkamp tot een totaal van 53,850 punten. Daarmee hield ze concurrenten Eythora Thorsdottir (53,300) en Naomi Visser (52,325) achter zich.

Tijdens de wereldkampioenschappen turnen in 2019 kwalificeerde Nederland zich al voor deelname met een damesteam in Tokio. De voordracht van het damesteam is als volgt: Vera van Pol | Eythora Thorsdottir | Lieke Wevers en Sanne Wevers. Naomi Visser en Elze Geurts zijn aangewezen als vervangende turnsters en zullen eveneens meereizen naar Tokio.

In Rotterdam was Van Pol de enige turnster die haar meerkamp zonder grote fouten doorkwam. Thorsdottir, die de eerste kwalificatiewedstrijd miste vanwege een begin april opgelopen enkelblessure, viel van de balk. Wel zette ze met 13,625 punten de hoogste dagscore neer aan brug. Visser eindigde na een val aan brug en een fout bij haar balkafsprong op de derde plaats in de meerkamp. Met 13,600 punten was zij de beste op vloer.

Lieke Wevers kwam na een val van brug en een val bij de afsprong van balk tot de vierde plaats met 52,175 punten. Elze Geurts, die twee weken geleden verrassend de eerste kwalificatiewedstrijd won met 53,034 punten, kwam door drie vallen aan brug niet verder dan 49,550 punten en de achtste plaats in de meerkamp. Geurts zette met 14,500 wel de hoogste dagscore neer op sprong.

Sanne Wevers kwam in Rotterdam in actie op de onderdelen balk en brug. De olympisch balkkampioene van 2016 was met 13,750 punten verreweg de beste op balk. Aan brug kwam ze door een val aan het begin van haar oefening niet verder dan 11,275 punten.

Scroll naar top