Weblog 07-17 Emmie Weekers

NK na veel mooie wedstrijden. 

De afgelopen tijd zijn er veel mooie wedstrijden geweest waar ik aan mee heb gedaan. Na het NK cross in maart heb ik samen met ome Bob een planning gemaakt voor de zomerwedstrijden tot aan het NK op de baan. We hebben hierin veel goede wedstrijden gelopen.

Om te beginnen, na een wat rustigere weken, zijn we afgereisd naar de Parelloop in Brunssum. Hier heb ik in een team gelopen waarbij we voor een teamklassement konden gaan. Ik heb ik de 5km gelopen op een mooi selectief parcours (heuvelachtig). Wat ik wel altijd lastig vind aan deze wedstrijd. Wel ging het heel lekker en heb ik lekker en goed kunnen lopen. Met het team waren we 3e geworden!

De volgende wedstrijd was de 10km in Roermond, waar ik heel veel zin in had, want een 10km vind ik toch weer leuker dan een 5km ;). Deze wedstrijd ging weer een stukje beter dan de vorige, de progressie zit er dus goed in. Ik werd tijdens deze wedstrijd 2e vrouw, achter een Duitse en voor een Britse vrouw. Niet alleen de wedstrijd zelf was heel leuk, ook de sfeer en de andere wedstrijden waren erg leuk om naar te kijken. Er deden tijdens andere wedstrijden (de 10 mijl) veel snelle kenianen mee. Mooi om te zien hoe zij over zo’n parcours vliegen.

Dan de trainingsstage in Portugal, die was ook zeker weten geslaagd. Ik heb ik heerlijk kunnen trainen en genoten van de Portugese zon. Ondanks dat de dagen vol zaten met trainen en rusten, hadden we ook nog tijd om een dagje te gaan shoppen! Dat was natuurlijk ook heel erg leuk. Kortom, een geslaagde trainingsstage.

Na de trainingsstage stond de Marikenloop op het programma. Deze wedstrijd wilde ik al heel erg lang doen, omdat ik van heel veel mensen hoorde dat dit een super leuke wedstrijd was. Bovendien was er dit jaar een jubileum, waardoor er een extra leuke sfeer was. Er waren allemaal foodtrucks, een podium met een bandje, kledingtentjes en nog veel meer. Het was echt een feest! Extra feest, want de wedstrijd ging ook nog een heel goed. Ik liep namelijk maar 3sec boven mijn pr en ik heb een mooie strijd met mn concurrentes gehad in de race. Ook was het parcours niet helemaal ideaal. Het was deels onverhard. Dit geeft zeker vertrouwen richting het NK.

Next, Nijmegen Global Athletics, 5.000m op de baan. Ook gaaf, weer eens een 5.000m op de baan. Ook deze ging weer heel goed waarin ik heel ontspannen hard kon lopen. Ik liep hier een pr van 6sec. Ik had stiekem gedacht dat het wel sneller kon, en dat kon ook, want een groot deel van de wedstrijd heb ik  alleen gelopen. Ook dit geeft weer nog meer vertrouwen dat het op het NK goed komt.

Nog even een 1500m voor het NK om een snelheidsprikkel te krijgen, deze wedstrijd heb ik vooral gelopen om die prikkel te krijgen. 1500m vind ik toch minder leuk en ben ik minder goed in, maar het is zeker wel van belang om ook deze wedstrijden te lopen! Het was een goede snelheidsprikkel die ik weer kan meenemen richting het NK.

Dan het NK… tja, daar moest het dan gebeuren en net op dat moment lukte het niet. Door een al een tijdje last te hebben gehad van mijn voet kon ik niet ontspannen lopen. Ik had te veel last om er echt doorheen te lopen. Wel zit ik zo in elkaar dat ik niet snel kan opgeven en ben ik ook gewoon gestart en heb ik het ook niet tijdens de wedstrijd opgegeven.

Dit was dus een flinke teleurstelling waar ik een paar dagen voor nodig had om hier bovenop te komen. Ook was dit het weekend voor de toetsweek (die nu eindelijk klaar is) wat nog al eens tot stress kon leiden. Deze week heb ik niet getraind en onderzoek laten doen wat ik nou precies aan mn voet heb, gelukkig bleek het niks ernstigs!

Nu kan ik dus weer lekker focussen op de trainingen en kijk ik uit naar de volgende wedstrijden en lekker vakantie vieren (ben ik wel aan toe ;p). Ook hoop ik dat de voet zich snel zal herstellen!

120 reacties op “Weblog 07-17 Emmie Weekers”

 1. Have you ever thought about adding a little bit more
  than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all.
  But think about if you added some great visuals or video
  clips to give your posts more, “pop”! Your content
  is excellent but with images and videos, this blog could certainly be one
  of the greatest in its field. Very good blog!

 2. Pingback: down load free sex games

 3. I blog quite often and I seriously appreciate your content. This article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your blog and keep checking for new details about once a week. I subscribed to your Feed too.|

 4. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.|

 5. Appreciating the dedication you put into your blog and in depth information you present. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.|

 6. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I will revisit yet again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.|

 7. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.|

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top