Weblog Aito nov 2017

Eindhoven box cup stond op de planning en ik was scherp en gretig. In eigen lang presteren op een hoog niveau. We verzamelen in het Van Der Valk hotel in Eindhoven op donderdag middag.

Hier is ’s avonds de weging en keuring; goed op gewicht en ‘gezond’ verklaart om te boksen! Dag 1 sta ik tegen over een Ierse bokser. Deze jongen staat in Ierland bekend als een goede bokser en draait al een tijdje mee met de topboksers daar. De eerste ronde is het meestal aftasten en kijken wat de tegenstander in huis heeft, maar deze keer niet! Ik begin meteen met combinerend de stoten en na iedere stoot constant een verplaatsing. De Ier zit goed in zijn verdediging en probeert dicht bij te komen en te gaan knokken (waar de Ierse boks stijl om bekend staat) deze ronde pak ik weinig stoten en weet makkelijk deze binnen te slepen. Ronde 2 raak ik in 1 x vermoeid in de benen waardoor ik wat meer blijf stil staan. Af en toe een tegen treffer, maar alsnog de ronde weten te winnen. Ronde 3 sta ik op en de verzuring en moeheid in de benen is weg. We kunnen mijn spelletje weer gaan spelen dacht ik! Veel stoten met mooie verplaatsingen komen er uit. Af en toe lukken zelfs de tactische handelingen die ik de laatste tijd met mijn trainer Hans Truijen aan het drillen ben. Winst op punten van een sterke Ier.

De halve finale kom ik uit tegen Munkh-erdene Uranchimeg uit Mongolië (3 x op de olympische spelen geweest met in 2012 een bronze medaille). Dit soort tegenstanders moeten we hebben om te meten! Een gelijk opgaande partij waarbij ik dacht dat ik de meeste ‘zuivere’treffers maakte. Alleen de Mongoliër was de laatste 2 rondes wat actiever. Ik vond zelf dat de tegenstander wel meer deed, maar minder als mij ook écht RAAK stootte. Helaas en split decision verlies tegen deze wereld topper!

De komende partijen komen er weer aan en er staat nog een toernooi op de planning in Polen met teamNL. Daarna wordt het tijd voor de feestdagen te vieren met vrienden, familie en geliefden. Hier kijk ik enorm naar uit! Na deze feestdagen ga ik weer snel van start om deze stijgende lijn door te drukken naar de wereld top!

groetjes,

Aito

14 reacties op “Weblog Aito nov 2017”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top