Weblog Aito okt 2017

De laatste weken waren druk en stonden vol in het teken van boksen. Woensdag 20 tot 23 september stond het grote Chemnitz toernooi op de planning. Een groot internationaal toernooi waar alle boksers zich in de picture willen boksen voor het aankomende seizoen. Bij dit toernooi kun je een plaats afdwingen voor mee te boksen in de 1ste Bundes liga. Dit is Europa’s sterkste competitie op amateurniveau. De laatste 2 jaar heb ik gebokst in de 2de Bundes liga en hier vooral het laatste jaar goed gepresteerd en alles gewonnen.

Reis, weging en medische keuring:

Een lange reis van 6 uur in de auto is nooit fijn als dat je de dag erna fit en uitgerust moet presteren. Bij aankomst kwam ik terecht op een mooi hotel dichtbij de bokshal, ideaal dus! Een korte scherpe training om de stijfheid eruit te krijgen en de volgende morgen wegen en keuren. Aangezien er veel boksers van ver moeten komen hanteren ze een 1 kg + regel. Dit betekent dat iedereen 1 kg boven zijn gewicht mag zitten i.v.m. de lange reis. Voor mij betekent dit dat ik 65 kg mag wegen. De weegschaal geeft de laatste tijd flinke lage getallen die ik normaal niet gewend ben. Vandaag stond er 63,7. Perfect eronder en zelfs nog ruimte om te lunchen voor de weging. Eerste partij sta ik tegen over een Duitse jonge met lange armen. In de eerste minuut van de eerste ronde kom ik een paar keer goed door met mijn stoothand. De tegenstander begint al wat meer respect te tonen en komt minder voorruit. 2de en 3de ronde kan ik hierdoor makkelijk uit boksen en zelfs nog wat dingetjes uitproberen. De finale dag heb ik een oude bekende tegen. Een Duitse jonge met een goeie staat van dienst en fysiek erg sterk. Eerste ronde voor de tegenstander door te boksen op een verkeerde afstand. 2de ronde begin ik met drukken op halve afstand en kom een paar keer mooi door. 3de ronde probeerde ik hetzelfde gameplan te houden als in de 2de ronde. Alleen de 3de ronde was een gelijk opgaande strijd en ik verlies de finale helaas op punten. Close maar in mijn ogen ook wel terecht. Iets eerder moeten beginnen met schakelen op halve afstand en snelle stoot wisselingen.

De week erna krijg ik alweer en telefoontje van de bondscoach of ik een partij wou boksen in Breda tegen Duitsland. Hier zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Alhoewel er 1 maar aan zit. 10 dagen na deze partij boks ik de Eindhoven Box Cup voor TeamNL. Is het, het risico waard om een blessure op te lopen? Ja ik wil graag boksen dus zeg toe! Gewicht mag ook weer 1 kg+ zijn en ik check in op 64,1. Ruim eronder dus. Tegenstander is een jongen die nog een kop groter is als mij en van de 44 gebokste partijen er 0 heeft verloren. Een flink klus dus. Eerste ronde gelijk opgaand met net wat meer zuivere treffers van mijn kant. 1-0 dus. De 2de ronde boks ik letterlijk de sterren van de hemel en win deze ronde overtuigend. 2-0! De laatste ronde probeer ik er nog alles uit te halen. Mijn tegenstander had echter hetzelfde plan. Een flinke knok ronde waar niet echt een duidelijke winnaar uit komt. Winst 3-0 op punten tegen deze jongen. Blij? JA HEEL ZEKER. Dit geeft mij een goed gevoel en was een top voorbereiding voor de Eindhoven Box Cup.

19 tot 22 oktober staat de Eindhoven Box Cup op de planning. Waarschijnlijk het laatste toernooi van het jaar. Dit toernooi is binnen 1 jaar uitgegroeid tot een groot internationaal bokstoernooi met veel internationale toppers! Europese kampioenen, wereldkampioenen, olympische boksers en olympische kampioenen. Ben erop gebrand om hier goed te boksen en te presteren en te meten waar dat ik sta tegen deze jongens. Ik heb er in Cuba al een keer aan mogen proeven en nu weet ik waar ik voor kom… GOUD!

Scroll naar top