Weblog Jip kijkt terug en vooruit

Hallo allemaal,

Het jaar 2017 zit er al weer bijna op, jammer genoeg moet ik het jaar geblesseerd afsluiten maar ik  ben druk bezig met mijn herstel en hoop snel weer volledig te kunnen tennissen. Wanneer alles volgens plan verloopt verwacht ik in februari weer aan de eerste toernooien deel te kunnen nemen.
Ik ga met de tennistrainingen rustig opbouwen vanaf klein veld en probeer tevens mijn conditie op peil te houden. Ondanks mijn blessure zijn er dit jaar veel positieve dingen geweest. Het bestuur van Gaan voor Goud heeft mij binnen de stichting onder haar hoede genomen zodat ik mij, met behulp van hun kennis en mogelijkheden, verder kan ontwikkelen. Dit was voor mij een heel positief bericht. Ik denk dat ze een groep personen hebben die mij op diverse vlakken kunnen ondersteunen en verder helpen, bedankt daarvoor!

Met Olaf van der Zanden ben ik aan de slag gegaan met mijn voedingspatroon, dit geeft mij zeker meer energie, een sneller herstel en ook gaat het met de concentratie al stukken beter. Het was in het begin heel lastig om dit aan te leren en om dit in te passen.

Vanuit het merk Babolat heb ik nieuwe materialen ontvangen, zeker niet onbelangrijk en fijn dat ze vertrouwen hebben uitgesproken door deze ondersteuning.

Ik heb ook heel hard gewerkt aan mijn voetenwerk en tennisspel bij mijn tennisschool Henk van Hulst in Valkenswaard, waardoor mijn tennis een hele stap vooruit is gegaan. Dit was iets waar ik ook nog veel winst kon behalen. In de competitie, begin van dit jaar, speelde ik in een hoge klasse om daarmee te investeren in het hogere tempo dat daar gespeeld wordt. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens de NRT toernooien een aantal mooie resultaten heb geboekt en mijn eerste ranking bij de senioren heb behaald. Ook bij een aantal ITF toernooien heb ik mooie resultaten geboekt. Erg leuk was het dat Ruud met zijn familie en Olaf een keer zijn komen kijken.

Mentaal ben ik wel vooruit gegaan, ik kan namelijk beter incasseren dan in het begin van het jaar echter heb ik in diverse wedstrijden gemerkt dat, wanneer ik deze verloor, dat het vaak door op mentale vlak was. Voor mijn gevoel was ik beter dan mijn tegenstander maar doordat ik emotioneel nog niet altijd alles onder controle had raakte ik mijn focus kwijt. Gelukkig heb ik het merendeel van mijn wedstrijden winnend mogen afsluiten. Toch is dit voor mij een belangrijk onderdeel om te verbeteren en wil hier graag hard aan werken in 2018.

Met mijn coördinatie heb ik het afgelopen jaar ook wel wat problemen gehad, dit omdat ik dit jaar hard gegroeid ben, met nu 1.85 maar verwacht dat er komend jaar nog wel een paar centimeters bij zullen komen. Dit kan uiteindelijk positief uitpakken voor mijn service, deze is al heel goed vooruit gegaan en al echt een wapen aan het worden maar het kan en moet voor mijzelf nog beter kunnen.

Al met al ben ik tevreden over afgelopen jaar en hoop volgend jaar flink door te kunnen pakken op het mentale en fysieke vlak.

Groetjes en alles goeds voor het komende jaar,

JIP van Assendelft

20 reacties op “Weblog Jip kijkt terug en vooruit”

  1. Hallo Jip,

    Leuk om te lezen wat jezelf en met behulp van Gaan voor Goud in 2017 al hebt weten te bereiken. Je doelen voor 2018 zijn ook duidelijk. Ik wens je bij het behalen er van alle succes toe.

  2. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious about your
    situation; many of us have developed some nice procedures and
    we are looking to exchange techniques with other folks,
    why not shoot me an email if interested.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top