Weblog Jip kijkt terug en vooruit

Hallo allemaal,

Het jaar 2017 zit er al weer bijna op, jammer genoeg moet ik het jaar geblesseerd afsluiten maar ik  ben druk bezig met mijn herstel en hoop snel weer volledig te kunnen tennissen. Wanneer alles volgens plan verloopt verwacht ik in februari weer aan de eerste toernooien deel te kunnen nemen.
Ik ga met de tennistrainingen rustig opbouwen vanaf klein veld en probeer tevens mijn conditie op peil te houden. Ondanks mijn blessure zijn er dit jaar veel positieve dingen geweest. Het bestuur van Gaan voor Goud heeft mij binnen de stichting onder haar hoede genomen zodat ik mij, met behulp van hun kennis en mogelijkheden, verder kan ontwikkelen. Dit was voor mij een heel positief bericht. Ik denk dat ze een groep personen hebben die mij op diverse vlakken kunnen ondersteunen en verder helpen, bedankt daarvoor!

Met Olaf van der Zanden ben ik aan de slag gegaan met mijn voedingspatroon, dit geeft mij zeker meer energie, een sneller herstel en ook gaat het met de concentratie al stukken beter. Het was in het begin heel lastig om dit aan te leren en om dit in te passen.

Vanuit het merk Babolat heb ik nieuwe materialen ontvangen, zeker niet onbelangrijk en fijn dat ze vertrouwen hebben uitgesproken door deze ondersteuning.

Ik heb ook heel hard gewerkt aan mijn voetenwerk en tennisspel bij mijn tennisschool Henk van Hulst in Valkenswaard, waardoor mijn tennis een hele stap vooruit is gegaan. Dit was iets waar ik ook nog veel winst kon behalen. In de competitie, begin van dit jaar, speelde ik in een hoge klasse om daarmee te investeren in het hogere tempo dat daar gespeeld wordt. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens de NRT toernooien een aantal mooie resultaten heb geboekt en mijn eerste ranking bij de senioren heb behaald. Ook bij een aantal ITF toernooien heb ik mooie resultaten geboekt. Erg leuk was het dat Ruud met zijn familie en Olaf een keer zijn komen kijken.

Mentaal ben ik wel vooruit gegaan, ik kan namelijk beter incasseren dan in het begin van het jaar echter heb ik in diverse wedstrijden gemerkt dat, wanneer ik deze verloor, dat het vaak door op mentale vlak was. Voor mijn gevoel was ik beter dan mijn tegenstander maar doordat ik emotioneel nog niet altijd alles onder controle had raakte ik mijn focus kwijt. Gelukkig heb ik het merendeel van mijn wedstrijden winnend mogen afsluiten. Toch is dit voor mij een belangrijk onderdeel om te verbeteren en wil hier graag hard aan werken in 2018.

Met mijn coördinatie heb ik het afgelopen jaar ook wel wat problemen gehad, dit omdat ik dit jaar hard gegroeid ben, met nu 1.85 maar verwacht dat er komend jaar nog wel een paar centimeters bij zullen komen. Dit kan uiteindelijk positief uitpakken voor mijn service, deze is al heel goed vooruit gegaan en al echt een wapen aan het worden maar het kan en moet voor mijzelf nog beter kunnen.

Al met al ben ik tevreden over afgelopen jaar en hoop volgend jaar flink door te kunnen pakken op het mentale en fysieke vlak.

Groetjes en alles goeds voor het komende jaar,

JIP van Assendelft

131 reacties op “Weblog Jip kijkt terug en vooruit”

 1. Hallo Jip,

  Leuk om te lezen wat jezelf en met behulp van Gaan voor Goud in 2017 al hebt weten te bereiken. Je doelen voor 2018 zijn ook duidelijk. Ik wens je bij het behalen er van alle succes toe.

 2. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious about your
  situation; many of us have developed some nice procedures and
  we are looking to exchange techniques with other folks,
  why not shoot me an email if interested.

 3. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Cheers, I appreciate it!|

 4. Pingback: tv sex show games

 5. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!|

 6. I’m really impressed together with your writing talents and also with the format for your weblog. Is that this a paid theme or did you modify it yourself? Either way stay up the nice high quality writing, it is uncommon to look a great weblog like this one today..|

 7. You actually make it seem really easy along with your presentation however I in finding this topic to be really something which I feel I would never understand. It sort of feels too complex and very vast for me. I’m taking a look forward for your subsequent post, I’ll try to get the hang of it!|

 8. Hi, I do think this is an excellent website. I stumbledupon it 😉 I’m going to return once again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others.|

 9. After exploring a few of the articles on your website, I really appreciate your way of blogging. I saved it to my bookmark site list and will be checking back in the near future. Please check out my website too and let me know your opinion.|

 10. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!|

 11. Having read this I thought it was really enlightening. I appreciate you finding the time and effort to put this content together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!|

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top