Weblog Jip oktober t/m december

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2019 en laat dit voor iedereen een goed, sportief en gezond jaar worden.

In dit kwartaal ben ik begonnen met mijn eerste binnen ITF in Den Haag. De eerste ronde moest ik tegen een Oostenrijkse jongen en de partij was van een heel erg goed niveau, van ons beiden en uiteindelijk wist ik te winnen met 6-7(4) 6-4 6-4. In de tweede ronde moest ik tegen de vijfde geplaatste van de lijst, een jongen uit Polen. Ook deze wedstrijd won ik met 4-6 6-4 6-3. Helaas, in de kwartfinale ging ik onderuit met 2-6 2-6. Al met al toch een heel goed single toernooi. Het dubbeltoernooi speelde ik met een jongen uit Noorwegen. De eerste ronde verliep erg moeizaam, maar we wonnen met 6-3 3-6 en 11/9 in de super tiebreak, na zelfs vijf matchpoints te hebben weggewerkt! In de kwartfinale wonnen we van het vierde geplaatste koppel met 6-4 7-5. Deze wedstrijd was van erg hoog niveau, zowel van ons als onze tegenstanders. De halve finale ging helaas verloren met 6-3 6-1.
Over het algemeen een hele goede en leerzame week en zo behaalde ik weer een aantal ITF punten.

De week daarop speelde ik opnieuw een ITF toernooi. Dit keer in Almere waar ik zowel in de single als dubbel helaas in de eerste ronde verloor. Mijn singlepartij startte ik erg goed, maar kon in het vervolg niet voluit spelen omdat ik last had van mijn scheenbeen en verloor uiteindelijk met 6-7(3) 2-6. In de dubbel waren onze tegenstanders beter  en we verloren met 2-6 4-6. De week bestond daarna op een voorbereiding voor een toernooi in Oostenrijk. Om in het hoofdtoernooi te komen, moest ik eerst een kwalificatie spelen. De eerste ronde had ik een bye. De tweede ronde moest ik tegen een Oostenrijkse jongen waarvan ik won met 6-3 3-6 7-5. De derde ronde won ik van een Duitse jongen met 7-5 6-3 en dus mocht door naar het hoofdtoernooi. De eerste ronde van het hoofdtoernooi speelde ik tegen tegen een Duitse jongen en ik won met 6-3 6-2. De tweede ronde van het hoofdtoernooi moest ik tegen een Zwitser waarvan ik verloor met 0-6 3-6. Hij was duidelijk een maatje te groot voor mij. De week in Oostenrijk werd ik begeleid door mijn vader en ik kijk met een goed gevoel terug op deze leerzame week, zowel op het tennis vlak als het mentale vlak.

Echter, vanaf dit toernooi ging het eigenlijk bergafwaarts met mijn wedstrijdconcentratie. Ik heb heel de zomer lang toernooien gespeeld en achteraf gezien waren het er teveel om mijzelf nog te kunnen concentreren. Dit blijkt dus weer een leermoment. Ik heb toch nog twee ITF toernooien gespeeld. Eén in België en één in Luxemburg. In België speelde ik tegen een Franse jongen waarvan ik verloor met 3-6 3-6. Ik merkte dat mijn spel minder was en mentaal was ik er ook niet helemaal bij. Ik weet dat ik dat nodig heb om een goede partij te kunnen spelen. Die week erop bereidde ik me voor op het ITF-toernooi in Luxemburg. In de eerste ronde speelde ik tegen een Luxemburgse jongen waar ik al eerder tegen had gespeeld in de zomer. Deze keer verloor ik met 2-6 3-6. Ik was mentaal afwezig en wist mijzelf niet te herpakken. Daarna heb ik de toernooien vaarwel gezegd voor het jaar en me gefocust op de trainingen.

In de kerstvakantie heb ik de nodige rust genomen op mijzelf weer op te laden voor het jaar 2019. Ik heb nog wat vrienden opgezocht en Kerst en Oud & Nieuw met familie en vrienden gevierd. Dat was heel erg gezellig.

Ook was ik aanwezig bij de sponsordag van Gaan voor Goud. Dit was hartstikke leuk om kennis te maken met een aantal sponsoren. Die dag hebben we onder meer een wandeling door Weert gemaakt, heeft een gids ons nog iets verteld over de historie van Weert en hebben we gezellig wat gegeten. Een heel geslaagde dag!

Tot de volgende keer!

Groetjes Jip

52 reacties op “Weblog Jip oktober t/m december”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top