Weblog NL Kampioen Aito

Aito is wederom Nederlands Kampioen geworden. Dit is 5de titel waarvan 2de keer achter elkaar in de Elite A-klasse t/m 64 KG. Lees meer over de weg er toe hieronder;

Na een periode van weinig wedstrijden wegens verschillende omstandigheden was ik gebrand om het NK te boksen. In de voorbereiding hiernaar toe heeft Hans het sparren flink omhoog gegooid. Dit om mijn boks conditie optimaal te krijgen. De laatste week voor het kampioenschap kreeg ik de uitnodiging van bondscoach Hennie van Bemmel om het laatste sparren en trainingen af te werken op papendal. Hier heb ik 2 dagen intern gezeten met olympiër Enrico Lacruz en getraind en gespard onder toeziend oog van Hennie en de laatste aanwijzingen gekregen voor zaterdag

Foto’s van Lex Hulscher

img_0946img_0947

Nederlands kampioenschap 2016

Ik boks in de halve finale tegen Gino de Klerk van Aleco Roosendaal. Gino en ik kennen elkaar zeer goed kijkend naar ons boks verleden waarin we 2 partijen tegen elkaar bokste. De eerste ronde van start en mooie treffers over en weer. Wel het gevoel dat er meer punten van mij werden gescoord vanuit een snelle voorhand. 2de ronde krijg ik last van zure benen. Hoe komt dit? Te weinig wedstrijd ritme? Net terug van een blessure? Spanning? Ik weet het niet. In ieder geval niet mijn beste ronde en krijg na de 2de ronde uit de hoek te horen van trainer Semmy Pattiwael die mij bijstaat en van Hans te horen dat ik weer moet gaan boksen. De laatste ronde weet ik genoeg te doen om de jury te overtuigen en de partij naar mij toe te trekken.

Foto’s van Lex Hulscher

img_0949img_0950
Finale dag:

In de finale neem ik het op tegen bokstalent en zeer sportieve jonge Rex Meijer.  Rex zijn stijl ligt mij wel en het beloofd en mooie partij te worden. Onderweg krijg ik nog de laatste aanwijzingen van Hans en ook Hennie laat wat verbeterpunten weten. 1ste ronde geeft een gelijk opgaande partij weer waarin ik goed gesloten boks. Rex is heel bewegelijk met snelle flitsende combinaties. De 2de ronde blijf ik de druk op voeren en begin in de partij naar mijn hand te zetten. Merkend dat de tegenstander vermoeider raakt. De 3de ronde ben ik conditioneel nog sterk en voer ik het tempo nog een tandje hoger. De laatste (beste) ronde trek ik de partij overtuigend naar mij toe en gooi na het eind signaal ook mijn hand in de lucht.

Uitslag is spannend en in de zaal is de spanning ook om te snijden. Ik sta zelfverzekerd bij de uitslag erbij met de gedachten deze binnen te hebben. EN JAAH HOOR. Mijn totaal 5de titel waarvan 2de keer achter elkaar in de Elite A-klasse t/m 64 KG. Familie, vrienden en aanwezige zijn blij en weten dat ook dit jaar het weer gelukt is. Aanwezige vriend Niels Hendrix komt na de partij naar mij toe en zegt waarvan ik kippenvel krijg: ‘’Aito, we are not here to take part, we are here to take over’’.

Foto’s van Lex Hulscher

img_0948img_0952img_0953img_0951

Scroll naar top