Weblog Vera

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven, maar het gaat goed met mij. Van 9 t/m 17 december heb ik deelgenomen aan een hele leuke en inspirerende “cadeau”-trainingsstage in Tokyo met de hele Oranje selectie. Die werd ons aangeboden omdat wij ons als team hebben gekwalificeerd voor Tokyo 2020. We waren daar met 8 turnsters en 8 begeleiders (trainers & fysio etc.). We trainden en sliepen op het nationale trainingscentrum, waar ook Kohei Uchimura (de zesvoudig wereldkampioen en tweevoudig Olympisch kampioen op de meerkamp) trainde. De eerste 3 dagen bestond uit trainen, waarna er 2 ‘vrije dagen’ op het programma stonden. De eerste vrije dag werd “Olympic Day” genoemd: we zijn in het Olympisch dorp en ook bij de Ariake Gymnastics Centre, waar deze zomer de Olympische wedstrijden plaats vinden, gaan kijken. Het ziet er super cool en inspirerend uit!! De tweede dag hebben we een echte toeristendagje beleefd: we begonnen bij het standbeeld van Hachi (van de film Hachi), namen een kijkje op het bekende drukke zebrapad uit alle films en we kregen een sushi workshop. Ook zijn we in een 450 meter hoge toren geweest met uitzicht over de grootste stad van de wereld (Tokyo telt 34 miljoen inwoners), hebben we tempels bezocht en sloten de dag af met een boottocht. Daarna volgden weer drie dagen van dubbele trainingen (2x per dag trainen). De week vloog voorbij! Maar ik heb er weer veel geleerd, ook bijvoorbeeld het omgaan met de jetlag is mij heel erg meegevallen.

De terugreis duurde heel lang. Onze vlucht was helaas geannuleerd was dus werden we omgeboekt en hadden toen opeens een overstap in Helsinki, in plaats van een rechtstreekse vlucht. Ik was wel acht uur langer jarig op de deze reisdag (door het tijdsverschil) maar ik had mijn verjaardag liever anders willen vieren dan 15 uur in het vliegtuig. Maar er komen nog genoeg verjaardagen!

Een dag na terugkomst uit Tokyo was er het NOC*NSF sportgala en daarvoor hadden we nog een TeamNL-middag over Tokyo 2020 met allemaal andere sporters die zich ook al hebben geplaatst voor de Olympische Spelen. Een soort kennismakingsmiddag.

Thuis in Heerenveen deed ik eind vorig jaar mee aan een hele leuke Kerstshow ‘It’s a kind of Christmas van Gymusic’. Gymusic is een spectaculaire productie met o.a. turnen en live muziek van een orkest. De feestdagen waren ook weer gezellig met de familie!
Daarna ik was ook wel weer blij dat ik eindelijk weer het normale ritme kon oppakken.

2020 wordt een spannend jaar met komende zomer de Olympische Spelen. Op dit moment ben ik aan het trainen voor wedstrijden die eraan gaan komen. Eind maart wil ik graag meedoen aan een World Cup in Birmingham en eind april/begin mei staat de EK in Parijs op de planning. Deze wedstrijden zou ik graag willen doen als voorbereiding voor de kwalificaties voor de Olympische Spelen die in juni zijn.
Ik ben fit aan dit speciale jaar begonnen en ik heb er super veel zin in om dit halve jaar er alles uit te halen wat er in zit, dan zie ik vanzelf wat het mij gaat brengen.

Tot de volgende blog, waar ik zal terugblikken op de wedstrijden van het voorjaar.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top