Weblog Vera okt 2017

Inmiddels al een kleine maand bezig met mijn nieuwe start. Het gaat heel goed met mij, maar ik zal eerst even terugblikken op mijn zomer.

In augustus heb ik voor het eerst meegedaan aan de Universiade in Taipei, Taiwan. Na een zwaar jaar met een enkel operatie, een gebroken grote teen en het eerste jaar van mijn HBO studie was het al een jaar geleden dat ik voor het laatst een wedstrijd had geturnd, om precies te zijn: Rio was mijn laatste wedstrijd.
Na een korte voorbereidingsperiode vond ik het best wel weer een beetje spannend maar ik had er super veel zin in. Samen met een leuk team reisde ik naar Taipei. Tijdens de landenfinale zijn we boven onze verwachting 5e geworden. Individueel plaatste ik mij als 10e voor de individuele meerkampfinale met nog een aangepast programma, ik was namelijk nog niet op mijn oude niveau. Ik heb inmiddels alle grote toernooien geturnd, maar ik stond nog nooit eerder in een meerkampfinale. Die meerkampfinale was al een dag later. ’s Avonds kon ik niet zo goed slapen door alle adrenaline die nog in mijn lichaam zat, en dat merkte ik tijdens de finale… Ik begon op brug en balk met een val, maar sloot de wedstrijd goed af op vloer en sprong. Zo’n meerkampfinale turnen is toch anders en een hele nieuwe ervaring waar ik veel van heb geleerd. De concurrentie was van hoog niveau, meiden die ik ook tegenkom op WK’s en EK’s turnden op de Universiade. Toch kan ik terugkijken op een geslaagd toernooi waar ik 15e eindigde in de finale. Na de wedstrijden konden we nog een ruime week vakantie houden en bezochten we tempels, zijn we naar het strand geweest en beklommen we een berg waar we konden genieten van het uitzicht over de hele stad tijdens zonsondergang. Ook heb ik weer veel nieuwe sporters leren kennen en was er een hele leuke sfeer binnen de Nederlandse Studentenbond.

Na de Universiade begon mijn nieuwe start in Heerenveen. Inmiddels ben ik een kleine maand aan het trainen en heb ik het heel erg naar mijn zin. Trainingen gaan goed en heb iedere dag weer veel motivatie. Ik ben gewend aan de nieuwe omgeving en zit hier lekker in mijn vel.
Mijn studie heb ik opgepakt in Groningen aan de Hanzehogeschool. Gelukkig is er een topsportregeling zodat ik mijn trainingen met het 2e jaar van mijn studie kan combineren.

Mijn eerste wedstrijd die op de planning staat is de Elite Gym Massilia in Marseile, een groot internationaal toernooi waar ik samen met nog 3 turnsters van de Oranje selectie naartoe mag. Dit toernooi vindt plaats op 17, 18 en 19 november.

Tot de volgende weblog,

Liefs Vera

Scroll naar top