Aito Köster

Hij is net Nederlands Kampioen geworden in de Elite A klasse tot 64kg en heeft als doel om op de Olympische Spelen 2020 in Tokio met het Nederlands team boksen uit te komen. Wij ondersteunen hem graag bij het realiseren van zo’n machtig mooie ambitie!

Hieronder stelt Aito zich voor;

Mijn naam is Aito Köster en ik ben geboren op 13 -02-1996 te Weert. Ik woon daar nog steeds, samen met mijn vader Jean-Paul, moeder Carlon en oudere broer Rephay en hond Zena. Afgestudeerd Sport niveau 4 aan het Summa college in Eindhoven.

Mijn sport is boksen, dat doe ik bij sportschool Golden Gloves in Eindhoven, bij de Nederlandse selectie en het Windmill team. Wanneer ik niet aan het trainen ben dan kook ik graag of ontspan ik met vrienden. Mijn voornaamste karaktereigenschappen zijn doorzettingsvermogen, lerende houding, rustig, trainingsgek en een slechte verliezer. Voorbeelden in de sport zijn voor mij Mohammed Ali en nu in Nederland Peter Mullenberg. 

De afgelopen jaren werk ik hard om mijn ambities te realiseren. Ik wil mijn diploma halen en in de doorstroom naar de elite van het boksen mijn ontwikkeling verder doorzetten naar topniveau. Boksen met passie met als doel de Olympische spelen 2020 in Japan.

Ik heb veel waardering voor mijn ouders die alles aan de kant zetten voor mijn sport, voor mijn broer omdat veel in ons gezin draait om mijn sportambitie.  Ook voor mijn opa’s en oma’s die intens meeleven en kaarsen opsteken voor iedere wedstrijd. En voor de oprichters van de Stichting Gaan voor Goud die sporters willen ondersteunen in het verwezenlijken van hun droom.

Mijn motto; Ik ga voor goud!!!!

Bereikte resultaten :

Zuid Nederlands kampioen A-klasse 2013, 2014 en elite 2015
Nederlands Kampioen A klasse 2012,  2013 en 2014 en elite 2015 & 2016
Winnaar diverse toernooien in buitenland
Sportman Weert 2015

Scroll naar top