Blog Aito Köster…road to Cuba

Daar  waar  de  eerste  periode  vorig  jaar  stroef  verliep met  mindere  partijen van mijn kant zit  ik dit  jaar  weer  in de  lift.

Mijn wedstrijden dit  jaar  zijn allen prima  verlopen . De ene  keer  boksend  vanuit de  opdracht en goed  verzorgd. De  andere  keer  iets  minder  en wat slordiger. Toch heb ik in die  partijen voldoende  boksvermogen om meer  punten te  scoren en de  winst weet  binnen te  halen. Afgelopen weken hebben in teken gestaan van de  voorbereiding  op het  NK  en de  stage  naar  Cuba.
De voorbereiding  naar  Cuba  was  heel intensief,  zeker  gezien het  initiatief  om een sponsorboksdag op te  zetten. In overleg  met  Gaan voor  Goud  en met  medewerking  van Vitea lifestyle  zijn we  er  in geslaagd om  een mooie dag  neer  te  zetten. De bokssport  stond  centraal en ook de  verbinding  met  andere  vechtsporten werd gelegd  op die  dag.

Doelstelling  was  tweeledig te  weten:

De  bokssport  binnen Weert  op de  kaart  zetten middels een dagprogramma  met  een clinic  en wedstrijden.
Daarnaast  niet  geheel onbelangrijk het  generen van wat  extra  inkomsten op de  stage  naar  Cuba  mede  uit te  financieren.

Een geslaagd  evenement  waar  erg veel belangstelling  voor was. Voor  een volgende  keer  willen we  dit van begin af aan anders aan pakken door  de  Stichting  hierin een belangrijke  PR rol te  geven. Helaas  was het  nu kort  dag  en zijn we  zelf aan de  slag gegaan met gelukkig  een mooi resultaat. Het  opzetten van zo een dag geeft  inzicht  in hoeveel tijd er  gaat  zitten in de  organisatie. Mede  ook weer  het  besef  hoeveel tijd  de  Stichting  belangeloos  stopt  in ons  als  sporters.


foto by Lex Hulscher

Nederlands Kampioenschap
Normaliter wordt  het  Nederlands  kampioenschap boksen gehouden in November. Echter  vanwege  de  afwezigheid van de  kernteam boksers  die dan naar  het  WK  gaan had  de  boksbond  de  Nederlandse  kampioenschappen naar  voren gehaald  naar  mei.

De afgelopen weken ben ik hiervoor  in training  geweest  waarbij ik doe  doelstelling  had  om  de  zesde  titel binnen te  halen. Het  is  ook mooi om met  de  titel op zal in het  vliegtuig te  stappen naar  Cuba.

Binnen de  Golden Gloves  in Eindhoven heb ik me  kunnen voorbereiden op dit NK weekend. Trainer  van de Heuvel zoals altijd erg  kritisch op mijn boksen zet  me  op scherp en weet  me kritisch  zo te  raken dat  ik alleen al daar  om iets  wil bewijzen. Meestal heeft  hij gelijk  maar  wil ik dat  op het  moment zelf nog niet  zo zien.

In Weert  heb ik  mijn dagelijkse  trainingen geïntensiveerd  met  name  op boks conditie, om mijn tegenstander  drie  rondes  lang onder  druk te  kunnen zetten.

De trainingen met  Hans Truijen waren steeds  specifieker  en sterk gericht  op de  verplaatsingen en tweede  aanvallen.

Ik voelde  me  goed en wist  tegen welke  tegenstander ik  in de  finalepartij moest  boksen. Deze  Sammy  Wagensveld  van boks club de  Voltreffer  is een zeer  gedreven bokser  die  met  zijn veel langere  een andere  benadering vroeg  dan dat  ik normaal gewend  bent . Daar  waar  ik graag op afstand  in en uit  boks  heb ik nu de  tactiek gekozen om veel momenten te  kiezen om hem onder druk te  houden.
De eerste ronde  bokste  Sammy  zich goed  onder mijn aanvallende  druk uit. Toch voelde  ik dat  dit de  juiste  aanpak was omdat  meer  treffers  had  gescoord  dan hem.

De tweede ronde  verliep volgens  plan. Ik hield  veel druk en wist  goede  treffers te  maken waarbij Sammy geraakt werd aan zijn linker  oog. Dit  werd  meteen iets dikker  en maakte  dat  ik vasthield aan deze  tactiek. Niet  met   mijn mooiste  boksen echter  wel effectief.

In de derde ronde  kwam er een slotoffensief  van Sammy  waarbij ik me af  en toe  liet  verleiden om van dicht  bij mee  te  gaan knokken.  De juiste  aanwijzingen van uit  de  hoek waar  Trainers  Phinus de  Cort  en Maurice  van de  Heuvel stonden.

De aanwijzingen en de  rust  die ze  tussen de  rondes  aan me  bieden maakt  dat  ik me  goed voel en merk dat  ze  me  begrijpen.

Na  de  derde  ronde was  het  wachten op de  uitslag  van de  jury  en werden de  prijzen uitgereikt door Frits  Barend . (u weet  wel van Barend en van Dorp).

De jury was  unaniem in oordeel en gaf  het  NK  met  3-0 aan mij.

Mooie  woorden van Frits barend  en ook Sammy die  als  talentvolle bokser  een prima analyse  maakte  op de  wedstrijd en aangaf  dat  zijn kansen nog zeker  zouden gaan komen in de  toekomst . En Inderdaad  is  hij een jongen waar  ik de  strijd  mee zal moeten aanbinden in de  ranking.

Ook ik mocht  een slotwoord  richten aan mijn trainers en heb hun bedankt voor  de  begeleiding en adviezen en de  tijd  die ze  stoppen in mijn ontwikkeling.

Nu pakken we de draad weer op en stappen we in het vliegtuig naar Cuba. Op het  weblog  of  op facebook zal ik frequent  melding  maken van mijn ervaringen in Cuba.
Geloof  in wat je  wel kan bereiken en leer  uit de  zaken die  niet  gelukt zijn.
What  doesn”t kill you , makes  you stronger

Aito

20 reacties op “Blog Aito Köster…road to Cuba”

  1. Hello there, You’ve done an excellent job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends.
    I’m confident they will be benefited from this site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top