Breakdancers gaan voor goud!

Stichting Gaan voor Goud maakte maandag bekend dat breakdancecoach Raymon Truijen mag rekenen op financiële en facilitaire ondersteuning. Truijen, eigenaar van Dansschool Fresh en coach van de Fresh Allstars, krijgt daarmee de mogelijkheid om zichzelf als coach, alsmede de individuele breakdancers die hij onder zijn hoede heeft, naar een hoger (internationaal) niveau te tillen. Naast Raymon heeft Gaan voor Goud besloten om ook Lorenzo Caboni, één van de jeugdige danstalenten met Olympische ambities, te ondersteunen. Beide breakdancers gaan dus voor goud!

Tijdens een bijeenkomst bij restaurant Denver tekenden Raymon Truijen en Lorenzo Caboni maandagavond, onder het toeziend oog van een aantal sponsoren, de samenwerkingsovereenkomst met Stichting Gaan voor Goud. Zowel Raymon als Lorenzo hebben de ambitie uitgesproken om in 2024 in Parijs, wanneer breakdance voor de eerste keer een Olympische sport is, te schitteren. In het verleden hielp Gaan voor Goud triatlete Maaike Caelers en turnster Vera van Pol hun Olympische droom te verwezenlijken. De stichting, die lokale individuele sporttalenten in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck een warm hart toedraagt, is ervan overtuigd dat ze de talentvolle breakdancer en coach een ruggensteun kan bieden richting een gouden toekomst.

Raymon is blij met het vertrouwen en de steun. “Mijn dromen zijn om van Weert hét breakdance centrum van talentontwikkeling in Nederland te maken, de Fresh Allstars naar de senioren wereldtop te brengen en er samen met ons team voor te zorgen dat de breakdance scene in Weert zo lang mogelijk blijft bestaan. Met de steun van de Gemeente Weert en Gaan voor Goud zijn we als Stichting Fresh Allstars de eerste groep in de Benelux die al bezig is met een speciale ‘Olympic class’. De rest van Nederland moet nog wakker worden, maar wij hopen dan al vele stappen vooruit te zijn. Prachtig dat we in een stad als Weert zoiets kunnen verwezenlijken! Dat had ik jaren geleden nooit durven dromen!”

Raymon en zijn Fresh Allstars hebben inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Tijdens televisieprogramma’s in binnen- en buitenland lieten zij het publiek en jury versteld staan van hun dansacts. Daarnaast wisten ze tal van competities en wedstrijden op hun naam te brengen. De 14-jarige Lorenzo Caboni, oftewel B-boy Lorenzo, afkomstig uit Nederweert rijgt de laatste jaren de ereplaatsen aan elkaar. Onlangs won hij zelfs een aantal internationale breakdance solo-competities achter elkaar. Dat Lorenzo over een uitzonderlijk talent beschikt blijkt uit het feit dat hij bij de toernooien de beste is van breakdancers die vaak ouder zijn dan hij. In 2018 werd hij op 12-jarige leeftijd al wereldkampioen. Lorenzo spreekt naast de Olympische wens de ambitie uit om ooit wereldkampioen te worden bij de senioren.

Scroll naar top