Weblog Maaike Caelers

Hallo allemaal,

Er stonden twee volgepakte tassen klaar. Het lijstje dat ik al jaren gebruik had ik eindelijk weer in mijn handen. Dit zorgde er voor dat ik zeker niets vergat. Wetsuit, fiets, helm, elastiekjes….

Bestemming Doornik, België was in de navigatie ingevoerd en klaar om de auto te starten.

Maar voor ik deze stap kon zetten kwamen er vele vooraf gaand.

De bacterie die ik in mijn buik had/heb gaat steeds beter. Maar onderzoek wees uit dat hij er nog steeds, gelukkig wel in lichte mate, er nog zat. Onder tussen gingen mijn trainingen, die vooral uit duurtrainingen bestaan, steeds beter.

Zo kwam ik terecht bij zwemclub PSV. Waar ik voor de eerste keer weet hoe ik moet zwemmen! Waarom je je hand op een bepaalde plaats insteekt enzovoort enzovoort. Het is geduld hebben en vooral veel oefenen, maar merk elke week dat ik stappen maak.

Maar tevens maakte het me onzeker door eigen geen enkel tempo de wedstrijd in te gaan met zwemmen.

Met lopen en fietsen had ik de competitie al eens opgezocht. Ik heb hier weinig aandacht aan gegeven. Ik stond met mijn trainingsschoenen ipv wedstrijdschoenen aan de start.. En wilde het echt als een goede trainingsloop doen. Toch werd het opgepikt door de media.

Net als deze triatlon. Het was een team triatlon en onderdeel van de Belgische T3 competitie. Met een team triatlon doe je de triatlon, in dit geval 500meter-20km-6km zwemmen, lopen en fietsen, samen. Je start en finished met minimaal 3. En mag met maximaal 5 starten(deze 5 gaan mee tot de het loop onderdeel, dan kunnen ze zo hard lopen dat de 3 beste finishen). Aangezien het team van Marc Herrmans geen 3e dame hadden heb ik overwogen om mee te doen. Ik zou eerste een trainingswedstrijd in Maastricht lopen. Maar na contact met Guido vroemen hebben we voor de team triatlon gekozen, deze ligt immers meer in het staatje waar ik straks weer bij de internationale triatlon aan de bak wil.

Geert, zwemtrainer PSV waarschuwde me al, je kan harder zwemmen als ik zelf denk met al dat rustige techniek werk. En eerlijk is eerlijk, Geert je hebt gelijk!!

Het zwemmen ging makkelijk. Met fietsen werkte we uitstekend samen met zijn 3e. Bij het lopen hebben we Hanna, de jonge junior die het meest moeite met lopen had, zo goed en makkelijk mogelijk proberen door het lopen te krijgen. Ik liep op kop zodat Hanna uit de wind liep en probeerde het tempo zo constant mogelijk te houden. Kirsten, andere teamgenoot, liep naast Hanna om richting mij aan te geven of het goed ging. Zo finishte we op 4honderste seconde van de nummer 2.

Vooral omdat nummer 1 en 2 met 5e gestart waren was dit een goede prestatie.

Heel eerlijk, ik dacht dit als de underdog te doen met geen/weinig niet in de media aandacht, haha maar dat had ik verkeerd gedacht. Dus ja ik ben terug wedstrijden aan het doen, maar mijn terug komst voelt pas als terugkomst wanneer ik weer op ITU(internationaal) niveau kan terugkeren!

Work in Process!!!

1 reactie op “Weblog Maaike Caelers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top