Net niet boksen in een kermistent…

Update Aito Köster
De vakantie zit er weer op en ik ben weer gestart met school waarbinnen ik mijn laatste  praktijkstages ga lopen om in april mijn diploma te gaan behalen. Vakantie voor mij hield in dat mijn trainingsschema in principe gewoon doorliep  en ik niet op vakantie ben gegaan. Immers stonden er centrale trainingen gepland in Papendal en stond er in augustus  nog een wedstrijd gepland in Duitsland in Duren. De voorbereiding naar die wedstrijd verliep goed waarbij ik al vroegtijdig wist wie ik als tegenstander zou krijgen. Wat internet zoeken leverde al snel resultaten op en ik zag een technisch bekwame bokser die aanvallend bokste met een counterende  bokshouding. Leuk!! Weer eens wat anders  dan die knokkers van de afgelopen wedstrijden. Verder viel op in de  video opnames dat deze bokser in wedstrijden tot  69 kilogram uit kwam. Dit kan als je ergens tussen 64 en 69 kg in zit en goed kan aftrainen. Ik was in ieder geval afgetraind naar 63.7 KG  en was fit. De trainingen individueel met Hans hadden al in het teken gestaan van in en uit boksen tegen een technisch snel counterende  bokser.

Op naar Duren. Een groot kermisterrein met daarbinnen een echte Bayerische feesttent met als middelpunt de  boksring. Het zat tjokvol en de keuring en weging voor mij verliep zoals verwacht zonder problemen. Hoe anders was  dit bij de tegenstander. Deze heer bracht 70,5  kg op de weegschaal. Een te  groot verschil om te kunnen spreken van een verantwoorde match. Slordig van de  tegenpartij om dit zo te  doen, immers wisten ze  de week vooraf gaande ook dat dit gewicht van 64 kg onmogelijk haalbaar was. Ze hebben gegokt op de bereidheid van Nederland om mij toch de  ring in te sturen tegen deze  tegenstander. De trainers aanwezig waren echter unaniem van mening dat dit niet kon. Resultaat geen partij en een teleurstelling rijker.

Was dit nou waarvoor ik me alles had ontzegt in de zomer?  Dus die avond  heb ik in Weert de stoute  schoenen aangetrokken en ben lekker uit gaan eten. Dinya, de diëtiste die me begeleid in het voedingspatroon zal ongetwijfeld  geen enkel probleem hebben met deze keuze. De voedingsadviezen van haar maken dat ik in mijn normale  voedingspatroon voldoende variatie heb en ik toch in de buurt van mijn gewicht kan blijven.

De periode daarna is besteed aan trainen volgens schema en ook zijn er de periodiek bezoekjes aan Olaf  van der  Zanden geweest die me onder andere ondersteund op gebied van voeding/supplementen en me adviseert hoe te  trainen bij lichte pijntjes en blessures.684ca9ec43719c6fbcca21400d3dc5f9

Recent heb ik met de ondersteuning van Gaan voor Goud deelgenomen aan een twee daagse boksclinic in Duitsland. Hier werd les gegeven door Jo de  Vrieze. Hij is een Belgische oud bokser die werkt voor de  Cubaanse  boksbond. Met name het specifieke aan techniek en tactiek van het  Cubaanse boksen is daar  gedoceerd. Ik heb er veel van opgestoken en ook mijn oorkonde behaald.  Belangrijk was dat er ook trainers van de Golden Gloves aanwezig waren om zo het geleerde ook terug te  laten komen in trainingen.

Ook  zijn er centrale trainingen geweest waaronder een in Eindhovenc1e48c848caad6740fd7141425eee24b waarbij er een druk bezette delegatie wedstrijdboksers aanwezig was.

Voor mij een meetmoment en ik heb dan ook 18 rondes kunnen sparren met  deze collega’s .

2786bbdccba5dcca01ce4b019e33d93c

 

 

Ik zat er op het laatst helemaal doorheen waarbij ik als  enige  wedstrijdbokser de meeste sparringsrondes heb gedraaid wat laat zien dat  ik conditioneel op dit moment goed in elkaar zit. De rest haakte na de helft  al af.

Afgelopen zaterdag gebokst in Rotterdam met het Windmill team in de elite 64 kg, Duitse competitie. Ik bokste tegen een ervaren en sterkte Belgische bokser (Belgische kampioen afkomstig uit de 69 kg) met 70 partijen en met maar een paar verlies partijen in zijn boekje. Ik won de partij met 2-1. Niet al te zuiver, maar winst is winst. Was weer de eerste na de zomer stop.

Lekker weekend want zondag ook bij de opendag van Lifestyle Vitae waar ik onder andere een boksclinic heb gegeven.

Vooruit kijkend staat er een evaluatiemoment gepland tussen de stichting en de trainers uit Eindhoven om te bespreken hoe  mijn ontwikkeling vordert en om afspraken te maken over de invulling van het najaar en al met een schuin oog kijkend  naar 2016.

Nu op naar de volgende wedstrijd, fouten verbeteren, het boks werk fine tunen en ga ik verder volop in voorbereiding voor het NK in november en december.

Groeten Aito

1.419 reacties op “Net niet boksen in een kermistent…”

 1. First off I would like to say fantastic blog!

  I had a quick question which I’d like to ask if you do
  not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear
  your mind prior to writing. I’ve had difficulty clearing my mind in getting my
  ideas out. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted simply just trying to figure
  out how to begin. Any recommendations or hints? Appreciate it!

 2. Somebody essentially help to make critically articles I would state.
  This is the very first time I frequented your website page and to
  this point? I surprised with the analysis you made
  to create this particular submit extraordinary.
  Great activity!

 3. Normally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great article.|

 4. I used to be suggested this blog by way of my cousin. I’m no longer positive whether this publish is written via him as nobody else realize such precise about my trouble. You’re wonderful! Thank you!|

 5. Thanks for another excellent post. Where else could anybody get that type of info in such a perfect manner of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such info.|

 6. Thanks for another excellent post. Where else may just anyone get that kind of information in such a perfect approach of writing? I’ve a presentation next week, and I’m at the search for such information.|

 7. You actually make it appear really easy together with your presentation however I to find this topic to be really one thing that I believe I might by no means understand. It kind of feels too complex and extremely broad for me. I am looking ahead for your next put up, I’ll attempt to get the dangle of it!|

 8. Aw, this was an exceptionally good post. Taking the time and actual effort to produce a good article… but what can I say… I hesitate a whole lot and never seem to get nearly anything done.|

 9. I’m not certain the place you are getting your info, but good topic. I needs to spend a while learning more or figuring out more. Thanks for excellent info I used to be searching for this information for my mission.|

 10. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!|

 11. Hi there, simply become aware of your blog through Google, and located that it is truly informative. I am going to watch out for brussels. I will appreciate for those who proceed this in future. Many folks might be benefited from your writing. Cheers!|