Update Aito

In januari stond alles in het teken van de voorbereiding op de Kreismeisterschaften in Nord Rhein Westfahlen. Dit grote en internationaal goed bezette toernooi wist Aito winnend af te sluiten.  Een mooi resultaat en een goede opmaat naar het volgend nationale kampioenschap in februari.

In drie weekenden werd het Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen gebokst in het zuiden des lands. In Heerlen en Hoensbroek waren de strijdtonelen opgezet voor de  voorrondes en de finalepartijen.

De vele aanmeldingen maakte dat Aito sterk gefocust was en zich intensief ging voorbereiden door twee a drie keer per dag te trainen naast zijn stage en studieverplichtingen.

De trainingen en de vorderingen daarbinnen zagen er goed uit en Aito was erg benieuwd naar de lotingen. In deze lotingen werd Aito vrijgeloot voor de voorrondes en waren er vier andere boksers die ingeschreven stonden in de  categorie van Aito.

Een van de boksers is Jawad Mohamad, een 26 jarige bokser die sterk is en steeds het lijf aan lijf gevecht zoekt. Jawad traint net als Aito ook in Eindhoven bij Golden Gloves. De andere tegenstanders waren Gino de  Klerk van Aleco Sport en twee Duitse heren.

In het reglement staat dat de geplaatste finalist (Aito) uitkomt tegen de bokser van de halve finalist. Voor Aito prima, het maakte hem niet uit tegen wie hij zou boksen. Helaas kwam snel daarna het bericht dat ook deze bokser zich niet wenste te meten met Aito. Dat betekende geen partij en dus geen mogelijkheid om de Zuid Nederlandse titel te verdedigen. Maar helaas ook een gemiste kans om weer wedstrijdervaring op te doen, wat heel belangrijk is voor het realiseren van de ambitie die Aito heeft.

Dit is helaas de realiteit in de bokssport waarbij we altijd de uitspraak hanteren: Je hebt pas een tegenstander als hij in de ring staat.

Gelukkig was er ook een plezierige ontwikkeling in deze teleurstellende weken en dat zijn de afspraken die gemaakt zijn door de stichting Gaan voor Goud met Lifestyle Vitea Weert. Aito mag gebruik maken van de  faciliteiten bij Vitea, wat voor Aito naast financieel, ook een verlichting betekent in de reistijd.

Daarnaast is het fantastisch dat samen met de stichting er voor Aito een vaste trainer in Weert is georganiseerd. Hans Truijen is een oud wedstrijdbokser uit Weert die  Aito kent  vanaf het begin. Ze zullen samen een aantal uur per week samen bij Lifestyle Vitea werken. En diegene die Hans kennen weten dat dit voor Aito trainen wordt met bloed  zweet en tranen.

Een nieuwe mijlpaal in de professionalisering van de ondersteuning aan Aito. Daarvoor heel veel dank.

Aito werd ook geïnterviewd door de redacteuren van het jongeren magazine Just Young bij Life Style Vitae. Wij en Aito zijn blij met de aandacht voor zijn sport en zijn ambitie.

IMG_2266

Volgende station in op onze reis is Denemarken. Van 27 tot 29 maart wordt  in Denemarken de Hvidovre  Boksingcup gebokst, net als Kreismeisterschaften een internationaal sterk bezet toernooi met veel buitenlandse boksers.  Hier zal Aito altijd  voorzien zijn van een tegenstander. Inmiddels is het trainingsschema weer  aangescherpt op weg daar naar toe. We houden je op de hoogte!

 

Scroll naar top