Weblog Jip juli t/m september

Dit kwartaal begonnen met een NRT in Heerhugowaard eerste ronde redelijk makkelijk gewonnen met 6-1 6-2. Tweede ronde had ik het erg lastig maar wist 1-4 en 2-4 achter in de eerste en tweede set toch om te draaien naar 6-4 6-4. Kwartfinale had ik het erg lastig en helaas verloren, die jongen was nog net een maatje te groot voor mij.
Daarna moest ik naar Castricum voor een itf waarvoor ik kwalificatie moest spelen. Daar won ik de eerste ronde met 6-4 0-6 6-3 was een lastige pot tegen een Nederlandse jongen. De pot daarna moest ik tegen een Spanjaard waarvan ik met 3-6 3-6 verloor, hij had een lastig spel maar ik kwam er steeds beter in.

De week daarna had ik een ITF gespeeld waarvoor ik kwalificatie moest spelen. Ik ben die doorgekomen door drie wedstrijden te winnen, mijn eerste wedstrijd tegen een Zweedse jongen ik had een goede start kwam 5-2 voor in de eerste set maar het werd 5-5 doordat ik toch spanning kreeg maar kon het uiteindelijk toch omzetten en wist te winnen met 7-5 6-2, de tweede wedstrijd was tegen een Nederlandse jongen en was erg lastig. Ik won deze partij met 6-3 6-4 en ik speelde heel erg goed! Laatste ronde had ik een mindere start maar maar was uiteindelijk wel de makkelijkste wedstrijd ik won met 6-3 6-1. In het hoofdtoernooi verloor ik van een Italiaan met 5-7 0-6, ik had een goede start maar kon het goede niveau niet volhouden.

De week daarna heb ik in Sittard een NRT en heren enkel 3 gespeeld,  de eerste ronde van de NRT had ik een goede tegenstander die erg goed serveerde en daar had ik veel problemen mee. De eerste set verloor ik met 0-6 de tweede set begon ik er in te komen en die won ik met 6-2 door heel goed tennis. In de derde set werd het een supertiebreak en die won ik met 10-6. In de heren enkel 3 won had ik de eerste ronde een bye. De tweede ronde speelde ik niet zo goed ik verloor de eerste set met 1-6 de tweede pakt ik met 6-1 en de derde set won ik in de supertiebreak met 10-7. In de kwartfinale kreeg ik een opgave van de tegenstander, en in de halve finale moest ik zelf een opgave geven omdat ik met mijn trainer en trainingsmaat naar Luxemburg moest voor een ITF toernooi. Daar moest ik ook kwalificatie spelen. De eerste ronde won ik daar van de 3e geplaatste met 6-1 6-4 ik speelde erg degelijk. De tweede ronde won ik met 7-6 6-4. Dit was een erg pittig potje met veel lange rally’s. De laatste ronde van de kwalificatie had ik helaas met 1-6 5-7 verloren het was een erg goede speler uit Italië. Daarna een aantal weken getraind voor mijn aankomende toernooien.

Min de ITF van Maaseik in belgië moest ik ook kwalificatie spelen. Ik ben de kwalificatie doorgekomen eerste ronde tegen iemand uit Roemenië dat had ik met 6-0 6-1 gewonnen ik had goed en degelijk gespeeld, mijn tweede ronde had ik gewonnen van een Belg met 6-1 6-1 ik maakt weinig fouten en had veel punten goed opgebouwd, laatste wedstrijd had ik weer van een Belg gewonnen deze was met 6-3 6-3 goed aan mijn plan gehouden wat was veel ballen maken en veel crossen. Eerste ronde hoofdtoernooi had ik gewonnen van een Amerikaan met 6-2 6-1 erg lekker gespeeld, hij speelde erg snel dus probeerde ik hem uit zijn ritme te halen door van snelheid en hoogte te wisselen en dat lukte goed. Mijn eerste ronde hoofdtoernooi dubbel stonden we 4-3 voor, een van de tegenstander geeft mij een volle schouderduw dus ik duwde hem terug en de scheidsrechter zag alleen dat van mij dus even later gediskwalificeerd en dus ook voor de singel. Dat was erg jammer, maar heb wel een erg goed toernooi achter de rug.
Daarna heb ik even rustig aan gedaan met trainingen en wedstrijden. Na een week rust begon ik weer op te bouwen voor een heren 3 en NRT toernooi in Eindhoven. In de NRT had ik de eerste ronde verloren met 6-4 6-7 6-7. In de heren 3 ging het stukke beter! De eerste ronde had ik met 6-3 6-4 gewonnen, in de tweede set stond ik 5-0 voor maar toen raakte ik even mijn focus kwijt en kwam hij nog terug naar 5-4 maar op het laatste moment vond ik mijn focus weer terug en pakte de set naar 6-4. De tweede ronde moest ik tegen een trainingsmaat van mij. Die partij won ik met 6-2 6-1 ik speelde erg goed en wist de druk goed op te houden. De halve finale was een stuk lastiger de eerste set verloor ik met 6-7 ik speelde niet heel goed en mijn tegenstander had een lastig spel maar in de tweede en derde set was ik toch de betere en pakte ik die twee sets met 6-3 en 6-2. In de finale ging ik niet goed van start en mijn tegenstander een stuk beter. De tweede set ging erg gelijk op en ik had erg veel moeite met zijn service maar ik voelde dat ik steeds dichterbij kwam, op 6-5 voor mij brak ik hem naar 7-5. In de derde set pakte ik stevig door en won met 6-2.
Een mooie toernooiwinst!

De week daarna ging ik naar Den Haag voor een ITF. Daarvoor moest ik kwalificatie spelen. De eerste ronde had ik gewonnen met 6-4 6-1 dat was een redelijk makkelijk potje. De tweede ronde had ik het erg lastig en verliep ook niet heel goed, die wedstrijd had ik verloren met 2-6 2-6. De volgende ITF was in Almere waarvoor ik ook kwalificatie moest spelen. De eerste ronde van de kwalificatie had ik een bye waardoor ik gelijk naar de tweede ronde mocht. De tweede ronde moest ik tegen een Nederlandse jongen waarvan ik met 4-6 6-4 6-2 won. We speelde allebei erg hoog niveau!

De derde en laatste ronde was heel erg spannend de eerste set won ik met 6-2 ik speelde erg goed daarna raakte ik mijn concentratie kwijt waardoor ik ook minder ging spelen. Ik verloor de tweede set met 2-6 en in de derde set kwam ik ook 1-4 achter maar wist de set met 7-6 te winnen en had ook nog een aantal matchpoints tegen. De eerste ronde in het hoofdtoernooi had ik gewonnen met 6-3 6-0. Ik speelde heel zakelijk en maakte weinig fouten. De tweede ronde moest ik tegen de 3de geplaatste ik had in het begin moeite met zijn tempo. De eerste set verloor ik met 3-6 de tweede won ik met 6-4 in de derde set kwam ik 3-1 voor maar wist niet door te drukken naar de winst ik verloor die set met 3-6. Daarbij haalde ik ook nog mijn eerste punten voor de ITF wereld ranglijst. Dit was een erg mooie afsluiting van het buitenseizoen. Op naar het binnenseizoen.

Tijdens het buiten seizoen heb ik gemerkt dat er veel vooruitgang zit in mijn spel, mijn concentratie kan ik beter vasthouden en mijn spel plan ook steeds beter volhouden.
Ik kan mijn wapens(service en forehand) steeds beter in mijn wedstrijden gebruiken en dat levert mij veel op.

Samen met de trainers heb ik nu mijn trainingsschema voor het komende seizoen samengesteld. Meer trainen en een hogere fysieke belasting, ook is het belangrijk om te werken aan mijn stabiliteit. Dit zal mij zeker weer helpen om de volgende stappen te maken in mijn verdere ontwikkeling.

Lets Go!!
Groetjes Jip

7 reacties op “Weblog Jip juli t/m september”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top