Weblog Vera dec 2017

2 weken geleden had ik een succesvol toernooi in Marseille. Met een Nederlands team deden we mee aan de Elite Gym Massilia. Woensdag was onze reisdag en konden we in de middag de vliegreis er nog even uit trainen. De volgende dag was in de middag al de podiumtraining. In de ochtend nog even loswerken, tussendoor rusten en in de middag een goed rondje over alle toestellen op het podium. Rusland, Canada en Frankrijk waren erg sterk, verder was België, Duitsland en Italië er ook. Sommige landen deden met meerdere teams mee.

Vrijdag hadden wij wedstrijd. Warming-up en groot inturnen was is een andere zaal. Met het team namen we een aantal fouten mee en werden we 4e. De beste 2 teams plaatsten zich voor de Master Massilia Cup de volgende dag. Individueel ging het wel heel goed en werd ik 5e. Het was wel nog even afwachten tot de Master Massilia Cup was geweest of ik nog een toestelfinale had gehaald.

De volgende dag hadden we een lichte ochtendtraining, want we wisten nog steeds niet zeker of we zondag nog aan de bak moesten, maar dan bleven we teminste in training. In de middag gingen we naar haven en daarna de wedstrijd kijken. Na de wedstrijd was het heel lang wachten op de uitslagen. Toch maar vroeg gaan slapen en toen ik wakker werd kreeg ik te horen dat ik de brugfinale had gehaald! Super leuk en toch wel een beetje onverwacht. Genoeg tijd om mij klaar te maken en haar en make-up te doen want de brugfinale was pas laat in de middag.

Voor mij de 1e keer dat ik een (toestel)finale turnde, maar ik voelde me goed en had er eigenlijk wel vertrouwen in. Ik mocht de brugfinale openen en ben mijn oefening weer netjes doorgekomen, zelfs beter dan tijdens de kwalificatie. Natuurlijk zitten er altijd verbeterpuntjes maar voor dit moment was het het maximaal haalbare, vooral de E-score (netheid) waar ik de afgelopen week op getraind heb is verbeterd. Super tevreden dus! Uiteindelijk werd ik 5e, één plekje hoger dan dat ik de finale binnenkwam.

Na Marseille heb ik trainingen weer opgepakt en heb ik nu een lange periode om mijn programma uit te breiden en na te denken over welke elementen erbij kunnen.

Ook ben ik begonnen met een nieuwe vloeroefening en heb ik een super leuk muziekje; dat is voor jullie nog een verrassing, maar sommige mensen zullen het wel ergens van herkennen denk ik 😉😏

De december maand staat helemaal in het teken van Kerst shows. Ik doe mee aan It’s a kind of Christmas op 22 dec in Heerenveen (begint om 19.30u) dus ben je toevallig in de buurt van Heereneveen tegen die tijd, kom vooral kijken want deze show is met een live orkest.

En op 29 dec is er net zoals vorig jaar weer het Univé – A touch of gold in de Ziggo Dome in Amsterdam waar ik ook aan mee doe.

Inmiddels zit ik midden in de verhuizing en wordt mijn kamer steeds meer een appartementje met een eigen badkamer en keukentje 😊

Tot de volgende weblog, Liefs Vera

Scroll naar top