Aito Köster is Nederlands Kampioen!

Weerter bokser Aito Köster Nederlands Kampioen
Voor 4e jaar op rij neemt Aito een titel mee naar huis.
 
In het topsportcentrum in Rotterdam werden zondag de finales van de Nederlandse Kampioenschappen gebokst. In de ring voor de finale A klasse tot 64 kg stonden Jawad Hasnzadeh en Aito Köster.
De wedstrijd ging moeizaam van start, treffers over en weer met in de 1e ronde een licht voordeel voor Jawad. Opvallend was dat Jawad iedere ronde furieus van start ging, maar conditioneel niet instaat was het vol te houden. Dit werd dan ook zichtbaar het strijdplan van Aito, uit laten razen en punten blijven scoren. Het vele trainingswerk van Aito werpt zijn vruchten af en met een slimmer boksende Aito in de 2e en 3e ronde pakte hij de winst. Een close call met 2-1 als eindstand. Na 3 keer winst in de NK finales bij de jeugd, bewijst Aito zich nu in de elite A klasse ook als kampioen. Aito is enorm gedreven en gaat voor deelname aan de olympische spelen in 2020. Samen met zijn trainers van Golden Gloves en Hans Truien, zijn familie en stichting GaanvoorGoud gaat Aito iedere keer voor Goud!
Het regionieuws rondom Aito was top!
Weert Actueel (video)
image1
Bron; Dagblad de Limburger
Het was een fantastische week! Eerst sportman Weert 2015, daarna Nederlands Kampioen!
Zaterdag 13 december staat de volgende wedstrijd op de planning. Een toernooi van de Nederlandse boksbond bij zijn eigen boksclub Golden Gloves; Zuid vs Rotterdam, waar Aito de hoofdpartij zal boksen.

IMG_5715  IMG_5717

  IMG_5716 IMG_5720

IMG_5713  IMG_5711

 

Scroll naar top