Anneliek en haar tips!

GvG Blog

Regelmatig plaatsen we op de site een blog met onderwerpen die ons of het thema ‘GaanvoorGoud’ raken. Deze keer een blog met 3 tips hoe vast te houden aan je koers, van Anneliek Wenzel, HR Businesspartner / executive coach. Meer weten over of lezen van Anneliek, klik hier.

3 tips hoe vast te houden aan je koers!
Slaat de twijfel wel eens toe? Weet je niet zeker of je met de juiste dingen bezig bent? Voel je je onzeker en niet in je kracht? Voor velen een herkenbaar gevoel!

Een gevoel wat je het liefst wil wegpoetsen en zou willen inruilen voor het gevoel wat je gistermiddag nog had: “YES, nu doe ik wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, dit gaat zo makkelijk.” Toch heb je beide nodig om de weg, die je bent ingeslagen te bekrachtigen.

Alles heeft te maken met vertrouwen. Vertrouwen mogen hebben in de keuzes die je gemaakt hebt. Het makkelijkst is natuurlijk de weg van de minste weerstand bewandelen en te doen wat je altijd gedaan hebt. Als je doet wat je altijd gedaan hebt, verandert er niets! De keuze die je gemaakt hebt is tenslotte weloverwogen, voortkomend uit de behoefte aan verandering. Om tot deze keuze te komen, heb je antwoord gegeven op de vragen: wat is mijn talent, wat drijft mij en wat is mijn droom? Gehoor gaan geven aan de door jou gemaakte keuze en daarnaar handelen is een weg van hobbels, kuilen en zijwegen. Het loslaten van overtuigingen, beelden en aangeleerde kwaliteiten hoort bij dit proces. Tenslotte heb je altijd op een bepaalde manier gewerkt en nu ga je het anders doen.

Dat vraagt reflectie en gaan ervaren door te doen!
De 3 tips die je kunnen helpen bij het op koers blijven:

 1. Zoek gelijkgestemden op, die jou inspireren.
 2. Voel bij alles wat je doet of dit echt is wat je wil. Vaak is je eerste antwoord je intuïtie, luister daarnaar!
 3. Schrijf op waarvan je droomt, wat je passie is en waarom deze stap voor jou zo belangrijk is. Hang dit ergens op, zodat je het elke dag voorbij ziet komen en herinnert wordt aan deze keuze.

De ervaring is dat wanneer je passie en talent op een lijn brengt, dit resulteert in dat je doet waar je goed in bent en gehoor geeft aan je ambitie.
Daarnaast ervaren de mensen dan meer energie en bevlogenheid in hun werk. Herken je dit gevoel nog niet, zet dan de eerste stap door het schrijven van je levensverhaal.
Lees hierover meer in het blogartikel Persoonlijk verhaal is kern van succes!

16 reacties op “Anneliek en haar tips!”

 1. We’re a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site provided us with useful information to work on. You’ve
  done a formidable job and our whole community might be grateful to you.

 2. Hey there would you mind letting me know which web host you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a
  lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a fair price?
  Thank you, I appreciate it!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top