Boksen, boksen en boksen

Update  Aito Koster

Na een succesvol  toernooi in Denemarken en de winst in Eindhoven op de  Klerk was nu een wedstrijd gepland in Delfzijl tegen een team uit Duitsland (Bielefeld). Naam tegenstander was  Gegard Reger
Vanuit de Golden Gloves was er een trainer aanwezig met aan zijn zijde Hans Truijen die de coaching en verzorging voor zijn rekening nam.

Het strijdplan was op voorhand doorgenomen waarbij Aito met snel voetenwerk en in hoog tempo op combinaties boksend uit de gevarenzone moest blijven en zo zijn punten moest scoren.
De eerste ronde verzuimt Aito in de eerste minuut het initiatief te nemen en geeft de Duitser de indruk dat er wat te halen valt.
Na een paar wilde klappen van de tegenstander die de scheidsrechter bestraft met de opmerking dat met de binnenkant wordt gestoten pakt Aito de partij op. Hij combineert snel en scoort gemakkelijk punten op afstand. De  aanvallen van zijn tegenstander ontwijkt hij met snel voetenwerk waardoor de Duitser regelmatig in de touwen beland. Eerste ronde voor Aito.

Tweede ronde is Aito de  overtuigend bovenliggende partij waarbij de Duitser met veel laag inkomende stoten een knock out wil forceren.  Hij weet op een  verloren stoot na Aito niet te raken.
Aito draait goed weg, echter verzuimt hij de uit balans geraakte Duitser op die kansrijke momenten te raken . De afstand tussen Aito en de tegenstander is op die momenten net te groot om goed door te kunnen komen.

Derde ronde start met een heel kort offensief van de Duitser wat echter snel doodbloedt. Aito is conditioneel veel sterker en bokst moeiteloos met nog diverse rake treffers, waaronder een perfecte opstoot welke veel applaus oogstte, de wedstrijd uit.

Uitslag, overtuigend 3-0 . En de meeste punten in het klassement voor de stijlprijs voor de avond.
Helaas hebben we vanwege de nog lange terugreis van  drie en een half uur ervoor gekozen om de uitreiking van de stijlprijs aan ons voorbij te laten gaan.

Leuk details is dat er een lovenswaardige vermelding stond op de site van de boksbond een dag later over de overwinning van de slim boksende Aito Koster.

Cem-Dunar

Wedstrijd 9 mei
Aito is gevraagd om op 9 mei  uit te komen voor  van t  Hof  uit Rotterdam . Deze boksclub uit Crooswijk heeft een team uit Berlijn uitgenodigd voor een wedstrijdavond.
Bijzonder leuk dat men in deze gewichtsklasse er voor kiest om Aito te vragen boven een eigen bokser.
Tegenstander deze avond is Gurgen Hambardzzumyjan een uit Rusland afkomstige bokser van 23 jaar.
Videobeelden tot nu terug gezien van deze opponent laten zien dat hij bij voorkeur in het lijf aan lijf gevecht met harde stoten van het lichaam naar het hoofd opwerkend zijn winst tracht af te dwingen.
Deze informatie maakt dat de trainingen gericht zijn om hier proactief op te kunnen reageren.

Na deze wedstrijd zal er nog een wedstrijd in Nederland volgen waarna de opmaat zal volgen naar London.
In juni  zal in London  een van Europa’ s grootste driedaagse amateur bokstoernooi gehouden worden. Het strijdtoneel ligt net buiten London  in Harringey.

Aito zal met begeleiding hier naar toe gaan  om zich ook weer te kunnen  meten op internationaal  niveau.
Met de ondersteuning van  de  stichting Gaan voor  Goud is deelname aan dit soort belangrijke evenementen mede mogelijk geworden.
Dit is ontzettend belangrijk voor zijn verdere ontwikkeling.

Dank  aan Hans Truijen voor het harde werken met Aito en het analyseren van videopnames waar trainingen op aangepast worden . En zeker ook dank aan Jeremie Besson,  trainer van de  Golden Gloves die constant druk is met het organiseren van wedstrijden voor  Aito.

Wordt vervolgd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top