Carrièreswitch voor Aito Köster

Weerter bokser Aito Köster, knokte zich in het verleden vier keer tot Nederlands kampioen en leefde jaren als een toegewijd topsporter. Zijn sportieve successen bleven niet onopgemerkt. Aito oogstte respect en werd meermaals verkozen tot sporter van het jaar van de gemeente Weert. Met het oog op de toekomst hakte hij onlangs een moeilijke knoop door. Hij stopt als wedstrijdbokser. Maar wat betreft het boksen gooit hij echter niet definitief de handdoek in de ring. Hij richt zich op zijn eigen boksschool in Weert. Aito blikt vol trots terug op zijn carrière en licht zijn switch toe.

Start
“Mijn actieve topsportcarrière startte eind 2014 in samenwerking met stichting Gaan voor Goud, waarna ik me officieel topsporter mocht noemen. In de daaropvolgende vier, vijf jaar heeft Gaan voor Goud mij onvoorwaardelijk gesteund als bokser. Onder meer in het weghalen en makkelijker overwinnen van obstakels die ik regelmatig tegenkwam in mijn carrière. Ik beschikte over een compleet team dat me op alle vlakken professionele steun bood. Dat is geweldig!

Nieuwe weg
Sinds drie jaar ben ik een nieuwe weg ingeslagen. In mijn eerste tijd als boksschooleigenaar dacht ik dit te kunnen combineren met topsport. Maar al snel werd duidelijk dat de fysieke en mentale stress van ondernemen én topsport bedrijven me te veel werd. Toen mijn fysieke gesteldheid er onder begon te lijden, besloot ik om het wedstrijdboksen te verlaten. De liefde, passie en voldoening die ik nu haal uit mijn eigen onderneming is fantastisch. Deze voldoening heb ik voorheen nog nooit meegemaakt buiten het boksen.

Bokspromotie
In de toekomst wil ik mij als bokstrainer en ondernemer meer gaan ontwikkelen. Waar ik sta over 5 jaar? Dat weet ik nog niet. Topsporters vertrouwen normaliter op hun harde werken ten behoeve van een doel. De prestatie volgt dan vanzelf. Of ik voorgoed klaar ben met het wedstrijden boksen, weet ik niet. Er zijn periodes dat ik nog steeds verdwaal in mijn eigen harde trainingsregime. Dan komen die kriebels van wedstrijden boksen en presteren weer omhoog. Ik zie als sportschooleigenaar iedere maand de boksschool groeien met leden. Onder hen zitten sporters waarbij je aan hun coördinatie en balans kunt aflezen dat ze het boksen snel onder de knie krijgen. Het woord ‘talent’ gebruik ik zelf niet vaak. Ik vind ‘aanleg hebben voor’ bij hen meer op zijn plaats. Het hebben van aanleg is natuurlijk super, maar het is aan de sporter en trainer hoe ze dit te ontwikkelen tot een hoger niveau. Dat is precies waar ik me de komende tijd mee bezig wil houden. Het ontwikkelen van boksers en Weert weer op de kaart te zetten als echte boksstad.

Betrokken
Ik heb jarenlang met plezier samengewerkt met het team van Gaan voor Goud. Ik zal dus in de toekomst zeker als ambassadeur betrokken blijven en de stichting waar mogelijk het kan ook steunen. Ik blijf het nieuws van de sporters van Gaan voor Goud op de voet volgen en wens iedereen ook heel veel succes in zijn sportloopbaan. Gaan voor Goud bedankt voor jullie geweldige werk! Ik ben van mening dat ik zonder jullie steun niet was geweest waar ik nu sta als persoon.”

Reactie Gaan voor Goud
Stichting Gaan voor Goud dankt Aito voor de sportieve samenwerking. “Aito bent een echte ambassadeur voor de bokssport”, laat voorzitter John Cardinaal weten. “Je mag met trots terugkijken op een mooie en succesvolle carrière. Nu sla je een andere weg in, maar met jouw toewijding, inzet en liefde voor het boksen, gaat dat zeker een succes worden. We danken niet alleen jou, maar ook je familie voor de prettige samenwerking. We zijn als stichting blij dat we je aan boord kunnen houden als ambassadeur. Veel succes Aito!

20 reacties op “Carrièreswitch voor Aito Köster”

 1. Right here is the right webpage for everyone
  who would like to find out about this topic. You know so much its
  almost tough to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
  You definitely put a brand new spin on a topic that’s been discussed for years.
  Wonderful stuff, just great!

 2. Greetings! Very helpful advice within this post! It’s
  the little changes which will make the biggest changes.

  Thanks for sharing!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top