Jip kiest voor tennis-/studieavontuur in Amerika

Hoi allemaal,

De afgelopen periode heb ik erg veel getraind en ben ik bezig geweest met een andere stap in mijn carrière. Ik heb de afgelopen tijd veel nagedacht over hoe ik de absolute top kan bereiken. Ik ben erachter gekomen dat ik mij op een ander soort manier moet gaan ontwikkelen. Dat zijn denk ik als hoofdzaken zelfstandiger en volwassener worden. 

Er zijn natuurlijk een paar opties op een stap vooruit te zetten, maar ik denk dat er voor ééntje echt naar voren komt. Dat is de keuze collegetennis spelen in Amerika. Ik heb hier met veel mensen over gesproken waaronder Ruud, mijn sparringpartner van Gaan voor Goud. De conclusie is dat ik mij in Amerika optimaal kan gaan ontwikkelen, zowel in het tennis en als persoon. Daarom heb ik gekozen om te gaan spelen bij de Universiteit van Oklahoma. Ik heb deze universiteit een paar weken geleden bezocht en dit beviel mij heel erg. Ik had een goede connectie met de coach en met de andere jongens van het team! Ik merkte dat ze erg gedreven en professioneel omgaan met zowel tennis als met hun studie. Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen!

De afgelopen maand heb ik twee toernooien en twee competitie dagen gehad. De eerste toernooi week speelde ik in Griekenland. De omstandigheden waren best lastig, zowel de wind en de verschillende banen die ze daar hadden. Ondanks dat hield ik mijn hoofd koel en haalde ik een goed niveau. Ik had de eerst 2 rondes gewonnen en daarna helaas de derde verloren van een goede ervaren speler. Daarna ben ik snel naar huis gevlogen om mijn volgende toernooi in Nederland te spelen. Dit was een Nationaal 4* toernooi in Emmen.
Hierbij haalde ik de kwartfinale. De eerste ronde speelde ik erg goed en had een mooie overwinning behaald. De tweede ronde speelde ik iets minder maar desondanks wist ik de wedstrijd toch te winnen. Helaas in de kwartfinale verloren, erg goede tegenstander maar had zeker kansen! Op naar de volgende!

Bij mijn competitie dagen in Duitsland ben ik ongeslagen! Beide dagen wist ik mijn singel en dubbel te winnen. Erg blij met mijn niveau en resultaten. Ik ben nu hard aan het trainen voor de vele toernooien die ik ga spelen deze zomer. Mijn eerstvolgende toernooi is een Future toernooi in Alkmaar.

Sportieve groeten,

Jip

Scroll naar top