Nieuw bestuur Gaan voor Goud

Stichting Gaan voor Goud heeft sinds kort een nieuw bestuur. John Cardinaal, initiatiefnemer van de sportstichting die individuele sporttalenten uit de regio Weert, Nederweert en Cranendonck ondersteunt en begeleid, heeft besloten te stoppen als voorzitter en draagt het stokje over aan Thijs Zusterzeel. Ook nieuw is penningmeester Ton Baetsen, die de financiële taken overneemt van John Smolenaers. Peter Vleeshouwers maakt als secretaris het bestuur compleet.

Hoe ‘t begon
Wat doe je als je sporthart een roep om hulp waarneemt? Nou, een stichting beginnen! Zo begon Gaan voor Goud voor John Cardinaal. In zijn periode als wethouder liep hij aan tegen de beperking van de bureaucratie om Aito Köster vanuit de gemeente te ondersteunen in zijn avontuur naar de top als bokser. Zoals veel plannen bij John invulling kregen, werd ook voor Gaan voor Goud het plan bedacht om te klankborden met zijn naasten, aan de bar. Zo haakten niet alleen zijn lief Anne, maar ook zijn maten Aksel, Harold en Leon aan.

Herinneringen om te koesteren
Afgelopen jaren zijn sporters, bestuursleden, vrijwilligers en sponsors gekomen en gegaan. John bleef (en blijft) geloven in het ondersteunen van individueel talent in zijn/haar ontwikkeling en is daarnaast trots om te laten zien wat zijn geliefde Weert in huis heeft. De herinneringen van de familiedag in het klimbos, de bokslessen van Aito voor ambassadeurs, de vele bestuursvergaderingen, de jaarlijkse GvG bowling-avond, het fanatisme van Maaike Caelers en de samenwerking met Olaf van der Zanden koestert hij allemaal als herinnering, maar bovenaan zijn lijstje van favoriete herinneringen staat toch wel het avontuur van onze Vera van Pol op haar eerste Olympische spelen. Dat raakt het ultieme doel van de stichting en dan klopt John zijn hart voor de sport net als bij een wedstrijd voor Ajax.

Nieuwe voorzitter Thijs Zusterzeel
Wat doe je als er nieuwe energie nodig is? Nou, dan draag je het stokje over. De stichting evolueert blijvend in vorm en intensiteit, en dat vraagt nu nieuw voorzitterschap, nieuwe energie. Daarom is het goed om het stokje over te dragen en stopt John dan ook als voorzitter van stichting Gaan voor Goud. Gelet op het vertrek van John, is het bestuur van de stichting in de afgelopen periode druk doende geweest met het vinden van een geschikte opvolger. Deze is inmiddels gevonden in de persoon van Thijs Zusterzeel. In het dagelijkse leven is Thijs advocaat bij advocatenkantoor Aben & Slag advocaten en in de jaren 1995 tot en met 1999 was hij verdienstelijk eredivisie volleyballer in zowel Nederland als België, waarmee zijn affiniteit met de sport is gegeven. Uiteraard gaat Thijs zijn uiterste best doen om de mooie doelstellingen van de stichting samen met het bestuur verder vorm te geven. Een van de taken waarmee Thijs zich uitdrukkelijk gaat bezighouden, is het vasthouden van onze trouwe sponsors, maar natuurlijk ook met de verdere uitbouw van de sponsorportefeuille. Het beheren en vormgeven van de sponsorcommissie gaat Thijs samen doen met John, die derhalve aan de stichting verbonden blijft.

Bestuurswisseling
Verder zal het voor de meesten geen nieuws zijn dat ook Leon Vink en John Smolenaers hun bestuurstaken inmiddels hebben neergelegd, althans op korte termijn zullen (gaan) neerleggen. Met het vertrek van John Smolenaers was aanvankelijk (ook) de positie van ‘penningmeester’ vacant, maar het bestuur is verheugd om te kunnen berichten dat ook deze functie inmiddels is ingevuld. Ton Baetsen zal op korte termijn de taken van John gaan overnemen. Ook Ton is in de sportwereld geen onbekende. Op dit moment vervult hij als penningmeester nog diverse bestuursfuncties bij verschillende Weerter sportverenigingen. Ton is erg verheugd dat hij onderdeel kan gaan uitmaken van het team Gaan voor Goud. Als senior business controller is hij dagelijks beroepsmatig bezig met de (bedrijfs)financiën, hetgeen qua kennis en inzicht voor onze stichting natuurlijk zeer welkom is.

Met voornoemde wijzigingen is het bestuur weer voltallig. Naast Thijs als voorzitter en Ton als penningmeester, zal Peter Vleeshouwers in de komende periode als secretaris gaan fungeren.

V.l.n.r: Thijs Zusterzeel (voorzitter), Ton Baetsen (Penningmeester) en Peter Vleeshouwers (Secretaris).

 

Scroll naar top