Blog Jip: terugblik op Q1 2022

Hoi allemaal,

De eerste 2 weken heb ik mij goed voorbereid op mijn eerste toernooien van het jaar. Namelijk voor 2 UTR toernooien in Barcelona.
Dit is nog best een nieuw systeem wat vanuit Amerika opgericht. Mijn eerste wedstrijd won ik redelijk overtuigend in 2 sets. Ik moest even wennen aan van heel de winter binnen trainen om nu buiten in Barcelona te spelen, maar onder de omstandigheden ging ik daar goed mee om.

Mijn 2de wedstrijd moest ik tegen een ervaren spelen die 270 van de wereld stond. Een erg mooie uitdaging dus! Ik speelde erg goed en met veel druk maar het was helaas net niet goed genoeg. In mijn laatste poule wedstrijd verloor ik, kon mijn niveau van de vorige dagen helaas niet doortrekken. Hierdoor werd ik 3e in de poule en kwam ik in een afval schema met 8 andere spelers die ook 3e waren geworden in hun poules. In de eerste ronde mocht ik het opnemen tegen een goede Spanjaard die 900 op de ATP lijst staat. Ik speelde erg goed en druk vol en wist erg overtuigend in 2 sets te winnen. Hierdoor mocht ik naar de halve finale. In de halve finale moest ik tegen een jongen die mij goed ontregelde, dit vond ik erg lastig en verloor hierdoor nipt.

In de tweede week dat ik daar speelde moest ik tegen een goede Duitser waar ik een paar weken geleden ook tegen gespeeld had.
Toen kwam ik erg knap terug na een achterstand van 2-6 2-5. Dit boog ik om naar een overwinning met 7-5 in de tweede set en 6-2 in de derde. Aan de hand van deze wedstrijd had ik een nieuw strijdplan gemaakt en dat voerde ik erg goed uit. Hierdoor won ik met 6-2 6-4.

In de volgende ronde startte ik erg goed maar er schoot al snel iets in mijn hamstring en het was erg lastig om op 100% te kunnen spelen, dit resulteerde in een verlies in 2 sets. Na deze partij ben ik erg aan de slag gegaan met mijn lichaam en heb het goed verzorgd.
Blij dat er een goede fysio aanwezig was op het toernooi! Hierdoor was ik zo goed als fit voor mijn laatste poulewedstrijd.
Ik moest tegen een jongen die 500 op de ATP lijst staat. Mooie uitdaging dacht ik.

In het begin ging het erg gelijk op maar uiteindelijk pakte ik door en won de wedstrijd met 6-3 6-3. Heel hoog niveau gespeeld en mijn beste resultaat tot nu toe neergezet. Hierdoor werd ik 1ste in de poule en moest ik de volgende dag in het afval schema spelen. Dit was een erg close wedstrijd maar helaas was mijn niveau op dat moment net niet goed genoeg. Erg tevreden over deze 2 weken en heb veel leermomenten mee naar huis kunnen nemen!

Na deze weken ben ik mij gaan voorbereiden op 2 15k toernooien in Tunesië. Hier heb ik 2 goede weken de tijd voor gehad. Hier ben ik samen met mijn trainer naartoe gereisd. Mijn eerste ronde in de kwalificatie moest ik tegen een Zwitser. Er stond heel veel wind dus het was erg lastig om te spelen. Ik speelde met veel vastigheid en met weinig risico. Hierdoor won ik met 2 sets. De 2de ronde verloor ik helaas. Weer stond er veel wind en mijn tegenstander kon daar beter mee omgaan dan ik. Heb het er goed met mijn trainer over gehad en wij hebben dit de rest van de week goed getraind tegen erg goede en hogere jongens.

Na een week hard trainen begon mijn 2de week in Tunesië. Ik speelde erg goed en kwam overtuigend 5-2. Plots schoot het weer in mijn hamstring en kon ik niet meer verder. Dit was erg balen. Ik ben de volgende dag weer naar Nederland gevlogen om het na te laten kijken. Heb de twee weken erna veel herstel training gedaan en het is onderhand goed hersteld. Ik ben mij nu aan het voorbereiden op mijn volgende UTR toernooi in Nederland, Blaricum.

Dit was mijn blog van het eerste kwartaal.

Sportieve groeten,

Jip

Scroll naar top