Op naar het baanseizoen met athlete Emmie Weekers!

Het winterseizoen is nu afgelopen, op naar het baanseizoen.

Afgelopen winter is het heel goed gegaan, ik heb veel progressie gemaakt deze winter. Ik begon op een relatief laag niveau en heb me ‘opgekrabbeld’ naar een niveau waar ik op hoor, en wat nog veel beter kan.

Zo begon ik met de cross in Weert, waar ik met de senioren vrouwen mee startte, na een slecht zomerseizoen was dit een nieuwe start om een mooi winterseizoen te draaien. Ik werd bij de senioren 2e, wat mij veel vertrouwen gaf om de stijgende lijn vast te houden.

Heel veel wedstrijden ging het steeds iets beter, op enkele na, die enkele waren wel verklaarbaar. De stappen die ik steeds bij wedstrijden heb gezet, geven me heel erg veel vertrouwen. Ook op de wedstrijden zelf was ik veel minder gespannen, dit komt ook doordat we gewoon hebben doorgetraind, bij een paar wedstrijden hebben we van te voren gas teruggenomen, de wedstrijden waar ik wilde pieken.

Toch bleek dat als ik gas terug nam voor een wedstrijd, ik daar niet beter op ging lopen. Vaak juist in tegendeel.

We hebben dit seizoen erg veel ervaring op gedaan, door dit soort dingen uit te testen, zodat ik op het juiste moment wist wat ik moest doen. en dat bleek, op het NK cross moest ik mijn beste wedstrijd lopen. Dit was de laatste cross van het seizoen. We hadden ervoor gekozen om niet al te veel te trainen voor het NK, toch een beetje op safe. Dat pakte goed uit, want ‘zoals afgesproken’ liep ik hier mijn allerbeste wedstrijd van het seizoen. Niet alleen de positie was het beste, ook de manier van lopen was zoals ik deze winter nog nooit had gedaan. Het durven gaan, hard starten, durven de kop over te nemen in de kopgroep, dat is wat ik nu deed en dit seizoen nooit eerder had gedaan. Ik had er van te voren gewoon vertrouwen in dat het ging lukken en dat was ook zo.

Dit is zo een beetje het hoogtepunt van het crossseizoen geweest.

Ook was het NK indoor wel heel speciaal, waar ik mijn eerste NK medaille behaalde op de 3000m meter, een bronzen. het was een tactische wedstrijd waarin ik een eindsprint had die ik nog nooit had laten zien. Ook hier weer super blij mee.

Verder heb ik midden in het seizoen nog hele mooie wedstrijden gelopen, zoals in Brussel bij de grote ‘Joker Crosscup’ waar een groot internationaal veld aan de start stond. Alsook de Sylvestercross, 10 dagen na Brussel, waar ik mezelf verraste met een 7e plaats. Alweer een stuk dichter bij de kopgroep.

Kortom, mijn winterseizoen is geslaagd en nu dan op naar een zeker zo goed zomerseizoen op de baan.

Zo ga ik verschillende speciale wedstrijden lopen. Zoals de 10.000m in Leiden bij het NK senioren en de 5000m bij het NK junioren. Verder nog een aantal wedstrijden in de voorbereiding op dit NK junioren.

20 reacties op “Op naar het baanseizoen met athlete Emmie Weekers!”

  1. When someone writes an paragraph he/she maintains the image of a user in his/her brain that how a user can be aware of it.

    So that’s why this article is perfect. Thanks!

  2. I like the helpful information you supply in your articles.
    I will bookmark your weblog and take a look at again here frequently.
    I am moderately certain I will learn many new stuff proper here!
    Best of luck for the following!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top