Weblog Oranje turnster Vera van der Pol

Dit seizoen had ik mijn eerste test-wedstrijd tijdens het Sidijk Gymnastics Tournament in Heerenveen. Ik was blij dat ik alle nieuwe elementen en oefeningen die ik wilde doen daar hebben kunnen testen. Dat was ook het doel van deze wedstrijd: mijn programma testen.
Ik begon op balk, op dit toestel had ik geen nieuwe elementen maar het is gewoon belangrijk om veel balk oefeningen in wedstrijd situatie mee te pakken. Daarna vloer waar ik m’n nieuwe oefening ging doen (nieuwe muziek & choreografie) met 2 nieuwe acrobatische series waarvan er één serie wel al lukte maar ik een val mee nam omdat m’n eerste serie nog niet was gelukt.
Als laatste toestel, brug, ook hier heb ik aan een moeilijkere oefening gewerkt tijdens de trainingen de afgelopen periode.   Er zit een nieuw eerste deel aan het begin van mijn oefening, gelukkig kwam ik mijn hele oefening door maar tijdens de afsprong had ik het conditioneel nog zwaar waardoor de afsprong nog niet lukte.
Genoeg leerpunten kan ik meenemen van deze eerste wedstrijd maar ik heb ook zeker kunnen genieten en ik was al best tevreden over een aantal dingen zoals hoe ik in de wedstrijd stond en de nieuwe elementen die ik gedaan had en ook al waren gelukt.

<image1.JPG>
Op de foto: Emma Larsson en Jonna Adlerteg uit Zweden en Céline van Gerner en Lisa Top.

Een paar weken later (12 maart) mocht ik invallen tijdens de World Cup in Glasgow omdat Lieke Wevers nog niet volledig hersteld was van de griep.
Super gaaf dat ik mijn eerste worldcup tussen de top 8 van de wereld mocht turnen. Ik ging samen met mijn trainer Wolther Kooistra en jurylid Caroline Meershoek naar Glasgow waar we op donderdag en vrijdag nog 2 trainingen hadden voor de wedstrijd op zaterdag. Wat mij meteen op viel was de leuke sfeer tussen de andere turnsters en trainers van de andere landen. Normaal ben je met je team op een groot toernooi maar nu was iedereen “alleen” dus de contacten onderling waren er veel eerder.
De wedstrijd dag duurde erg lang, maar het was echt een hele gave ervaring in een mooie arena met veel publiek.
Ik werd uiteindelijk 7e daar was ik tevreden over omdat ik nog steeds bezig ben met mijn programma uit te breiden en te testen. Tijdens deze wedstrijd deed ik voor het eerste een nieuwe acrobatische serie op balk, dat was een mooie opening van mijn balkoefening.

<image2.JPG>

<image3.JPG>

<image4.JPG>

6 dagen later stond de DTP Pokal in Stuttgart op het programma. Deze wedstrijd deed ik samen met Eythora Thorsdottir, Mara Titarsolej en Reina Beltman van het Nederlandse team.
Helaas heb ik deze wedstrijd niet af kunnen maken omdat ik mij blesseerde aan mijn voet, dat gebeurde eigenlijk al met het groot inturnen voor de wedstrijd. Het eerste toestel, brug, verliep niet zoals het hoorde te gaan… Een val en daarna veel improvisatie werk om mijn oefening verder uit te turnen omdat ik na de val het ritme van mijn oefening niet meer wist te herpakken.. Balk verliep mijn oefening eigenlijk ondanks de pijn aan m’n voet goed, ik bleef op de balk maar tijdens de afzet van de afsprong voelde ik weer een pijnlijke steek in m’n voet dus heb ik samen met mijn trainster Claudia Werkhoven besloten om de wedstrijd verder niet meer af te maken. Natuurlijk heel erg balen maar het was niet de bedoeling dat ik deze blessure erger maakte.

Gelukkig kon ik heel erg snel bij Olaf van der Zanden terecht die mij weer goed behandeld heeft. De trainingsweek na Stuttgart werd de belasting er even afgehaald om mijn voet te laten herstellen. Gelukkig kon ik daarna weer opbouwen en heb ik er op dit moment geen last meer van.

Iedere maand heb ik een korte trainingsstage met de nationale selectie in Heerenveen. Waar alle oranje turnsters met elkaar trainen. Deze stages vind ik leuk omdat ik dan de andere turnsters weer even zie en omdat we elkaar weer inspireren om samen hard te trainen.

Op 6 mei staat er nog een wedstrijd (IAG Sportevent in Den Bosch) op de planning. Deze kan ik gebruiken als laatste test voordat de kwalificaties beginnen voor het Olympisch Team.

Vanaf mei wordt het spannend, de laatste maand voordat de kwalificaties starten.
10 juni heb ik mijn eerste test. Tijdens het NK in Ahoy Rotterdam (25 juni) is onze eerste kwalificatie en 9 juli is de laatste kwalificatie in Heerenveen.

Op dit moment ben ik vooral hard aan het trainen om mijn programma, dat ik de afgelopen wedstrijden hebben kunnen testen, stabiel te krijgen en alles af te werken zodat mijn lijnen van oefeningen en elementen netjes eruit gaan zien.

Groetjes Vera

93 reacties op “Weblog Oranje turnster Vera van der Pol”

 1. I have to thank you for the efforts you have
  put in penning this blog. I’m hoping to check out the same high-grade content from you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities
  has encouraged me to get my very own blog now 😉

 2. Helpful info. Lucky me I discovered your website by accident, and I’m stunned why this coincidence didn’t came about in advance!
  I bookmarked it.

 3. Terrific article! This is the kind of info that are supposed to be shared around the net.
  Disgrace on Google for now not positioning this publish
  higher! Come on over and consult with my web site . Thanks
  =)

 4. Thanks on your marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you may be a great author.I will ensure that I
  bookmark your blog and will come back from now on. I want to encourage you continue your
  great job, have a nice holiday weekend!

 5. Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it 😉 I’m going to return yet again since
  i have book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich
  and continue to guide others.

 6. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet savvy so I’m not 100% certain. Any
  suggestions or advice would be greatly appreciated. Cheers

 7. I have been exploring for a little for any high-quality articles
  or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I
  eventually stumbled upon this web site. Reading
  this info So i am glad to express that I have a very excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I most without a doubt will make sure to do not forget this web site and give it a
  glance regularly.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top