Weblog Judoka Loïs Pagie

Eind januari… Eindelijk een paar weken redelijk blessurevrij kunnen trainen. Het Limburgs kampioenschap tot 21 jaar staat op het programma. Na een paar mooie partijen, allemaal gewonnen met ippon, volgt een verhitte strijd in de finale… na 4 minuten is er nog geen beslissing gevallen en de partij moet beslist worden in ‘golden score’. Loïs is duidelijk de meest actieve en sterkere judoka… ook de scheidsrechter constateert dat na een aantal minuten… reden genoeg om haar tegenstander een strafje te geven. Loïs is kampioen en daarmee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap tot 21 jaar.

Twee weken later is het NK in Nijmegen… Loïs begint sterk aan het toernooi maar raakt helaas geblesseerd aan haar elleboog tijdens een vreemde draai op het moment dat ze een worp inzet… zonde… er had meer ingezeten.

27 februari… Het internationale judotoernooi ‘Antwerp Open’ wordt vandaag gehouden. Een belangrijk toernooi. Vandaag kunnen er nog punten gehaald worden in de nationale ranking. Hierin heeft loïs helaas een achterstand opgelopen omdat ze 2 van de 4 meetmomenten door blessures geen punten kon halen. Het wordt een topdag. Prachtige partijen brengen haar in de finale! Daarin is ze sterker dan haar tegenstander en komt ook voor met een half punt. Helaas verliest ze alsnog de partij… Niet ‘iedereen’ is het met de scheids eens zullen we maar zeggen. Voor de ranking punten maakt dit overigens niet uit…maar wel voor het gevoel.

Door dit succes heeft ze op de valreep toch nog genoeg ranking-punten om door de bond uitgenodigd te worden voor het internationale toptoernooi ‘Thüringer-Pokal’ in Duitsland. Hier komen nationale vrouwenselecties (-18 jaar en -21 jaar) uit Nederland, België, Engeland, Duitsland, Brazilië allerlei andere Europese landen en zelf een Japanse afvaardiging bij elkaar.

 6 maart…Weer een Limburgs kampioenschap. Nu in de -18 jaar. Alle partijen worden op ippon gewonnen en Loïs wordt kampioen. En geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

19 maart Thüringer-Pokal…. Loïs heeft een moeilijke loting en moet eerst aantreden tegen de latere winnaar en topfavoriet uit Duitsland. Ze maakt het de Duitse erg moeilijk en heeft zelfs een paar kleine kansen te scoren. Uiteindelijk moet ze haar meerdere erkennen. In de herkansing neemt Loïs het op tegen de Britse kampioen en meervoudig European Cup winnaar. De  strijd gaat gelijk op, de Britse komt op een kleine voorsprong. Bij het inzetten van een worp komt er zoveel snelheid vrij dat Loïs op haar nek terecht komt… dat mag niet in het judo. Hiermee breng je jezelf in gevaar en wordt je gediskwalificeerd… Einde toernooi. Het was toch een hele mooie ervaring, gaaf om ‘erbij’ te horen.

 Niet alleen de uitnodiging voor dit toernooi heeft ze te danken aan het goede judo de laatste weken maar ook een uitnodiging om wekelijks te komen trainen in de centrale bondstraining (kernploegtraining) in Nieuwegein. Daar komen de topvrouwen in de -18, -21 en senioren iedere zondagochtend bij elkaar om wedstrijdtraining te doen… super!

 9 april… Nederlands Kamioenschap -18… Na een sterke opening van het toernooi treft Loïs in de kwartfinale de gedoodverfde winnaar. De strijd gaat gelijk op.. Loïs vangt knap een groot aantal aanvallen van haar tegenstander op.. vooral haar kaak heeft het zwaar te verduren. Na 4 minuten spannend judo heeft niemand kunnen scoren maar is Loïs door de scheidsrechter bestraft op een verkeerde pakking… Helaas niet door naar de halve finale… In de herkansing blijkt Loïs in de vorige partij zoveel gegeven te hebben dat ze niet meer genoeg weerstand kon geven… ze verliest. Een teleurstellend kampioenschap.

 

50 reacties op “Weblog Judoka Loïs Pagie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top