Weblog: Rio update

Wat een prestatie hebben wij neergezet, wederom schrijven we geschiedenis! Ik ben ontzettend blij dat mijn en ons olympisch avontuur zo goed verlopen is!

image1Zondag hadden we de kwalificatie dag. Alles hing af van deze wedstrijd, kwalificatie voor teamfinale, individuele meerkampfinale en toestelfinales.
We begonnen op brug, een super rondje!! Fijn om zo een wedstrijd te beginnen en dit mee te nemen naar balk. Na balk mocht ik in actie komen als startende turnster op vloer. En als laatste turnden we op sprong. In een 5-4-3 systeem; dat wil zeggen 5 turnsters in een team, 4 turnsters per toestel waarvan de beste 3 scores meetellen in het teamresultaat hebben we geen fouten meegenomen, ook ben ik erg tevreden over hoe mijn oefeningen gingen.

Na de 4e subdivisie stonden we 7e, dat betekende dat in de 5e en laatste subdivisie nog maar 1 land boven ons mocht eindigen wilden wij de teamfinale halen. De laatste subdivisie was sterk bezet met Frankrijk, Japan en Canada. Ondertussen hadden we nog even tijd om onze ouders te zien en te spreken. Daarna gingen we weer terug naar het dorp en in de eetzaal hielden we zenuwachtig twitter in de gaten hoe de laatste subdivisie ging. Tot de allerlaatste brugoefening van Canada was het super spannend, Canada maakte een fout en dat was het moment dat we de teamfinale hadden gehaald!!!! Top 10 was het doel en teamfinale was een droomdoel.

We hadden maar één tussendagje om te herstellen en ons op de teamfinale voor te bereiden. Ons doel in de teamfinale was 3 goede oefeningen doorkomen op elk toestel. In de teamfinale turn je een ander systeem: 5-3-3 dus alle scores tellen mee. Wat een avond! De arena zat vol, een gejuich van het publiek niet normaal, zo vet! En wederom zo’n super wedstrijd! 7e eindigen in een Olympische Teamfinale is geweldig. Het was al mooi dat Nederland in de Teamfinale stond en dan ook nog eens een plekje stijgen! Wauw! Amerika werd overtuigend Olympisch Kampioen gevolgd door Rusland en China. De resultaten zaten zo dicht opelkaar, echt zo goed dat Nederland mee telt in de top van de turnwereld! Normaal kijk je altijd op tv naar deze finale en nu staan we/ sta je er zelf tussen, dat is echt ongelofelijk. Ook al besef je het nog niet helemaal maar dit zijn herinneringen voor je hele leven.

Ik heb zoveel lieve en leuke berichtjes gekregen, daarvoor wil ik iedereen bedanken!

Ik ben nu klaar met de wedstrijden. Mijn teamgenootjes Eythora en Lieke turnen morgen (donderdag) hun meerkampfinale en Sanne turnt maandag in de balkfinale.
Daarna hebben we nog een week om deze prestatie te vieren en te genieten van alles, andere sporten te bekijken en misschien nog wel wat te zien van Rio.

Liefs Vera

IMG_6633

142 reacties op “Weblog: Rio update”

  1. Pingback: psp sex games

  2. Pingback: stromectol xr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top