Update Aito; London – Oostenrijk – Papendal

In de weken vooraf gaande aan de wedstrijden gingen Aito en Hans specifiek trainen met bepaalde tactische acties. Dit was omdat de evaluatie van de wedstrijden voorheen aandachtspunten mee brachten. Het gewicht zat prima voor vertrek richting London, dus licht ontbijten kon nog. Reis naar London Haringey Box cup verliep vlot en bij aankomst konden we meteen wegen. Aito was 63,4 kg dus prima op gewicht. De eerste dag kregen de boksers van The Golden Gloves allemaal een vrij loting. Balen voor Aito die enthousiast was om hopelijk meerdere malen te boksen. Halve finale loot Aito Louise green. Een fysiek bokser die graag het lijf aan lijf gevecht op zoekt. Door onnodig mee te knokken en te veel stoten te pakken verliest Aito de wedstrijd op punten. De finale dag was er geen plaats en Tijd voor te sparren. Deze stond in het teken van het supporten van teamgenoot Alicia Holsken die goud pakt in de finale.

Maandag vertrekt de ploeg van The Golden Gloves terug naar Nederland. Waar de overige boksers hun rust pakken, traint Aito volop door om op donderdag weer te vertrekken met de Nederlandse selectie naar Oostenrijk.
Hier bokst Aito tegen de Kroatische kampioen en Bundesliga bokser Stipe Prtenjaca. Deze bokser met een lijst van 95 partijen achter zijn naam zou een zware klus worden voor Aito. Vrijdag ochtend op staan, ontbijten, een ochtend training om scherp te blijven en vervolgens rust voor de wedstrijd ’s avonds. Aito bokst de eerste ronden snel op hele afstand en tegenstander komt er niet aan te pas om in de buurt te komen. 2de en 3de ronden gaven echter een ander beeld. De Kroatisch kampioen komt dichtbij, waardoor hij kan klemmen, duwen en trekken en Aito uit zijn spelletje weet te halen. Meerdere malen haalt de scheidsrechters de boksers uit de clinch maar geeft geen waarschuwing naar de Kroatisch kampioen. Aito verliest deze partij op punten.
De volgende dag stond in het teken om te sparren met de selectie van Oostenrijk. Aito bokst hier een oefen partij en domineert 3 rondes, waarbij de hoek van de tegenstander zelfs vroegen of de Weertse Köster een tandje rustiger kon boksen om zijn tegenstander niet te veel te beschadigen.
Ondertussen is het plan van aanpak besproken met coaches van het Windmill team en zijn de trainingen weer opgepakt. Weer nieuwe leerervaringen en verbeterpunten. Aito zal in de vakantie periode even goed zijn trainingsschema blijven volgen. Wel zal de intensiteit van de wedstrijden wat omlaag gaan in deze periode. Zondag 12 Juli heeft Aito getraind op het nationaal sportcentrum  Papendal, waar het Nederlandse Windmill Team een training deed in voorbereiding op internationale wedstrijden.
Aito en Hans zullen de nodige aandacht geven aan de verbeterpunten en gaan in deze periode op zoek naar sparringspartijen om het ritme er in te houden.

3.021 reacties op “Update Aito; London – Oostenrijk – Papendal”