Even voorstellen…Loïs Pagie

IMG_4210Mijn naam is Loïs Pagie en ik ben geboren in 1999 in Nijmegen maar ben opgegroeid in Weert. Mijn oude  rs zijn hier opgegroeid. Ik zit op het College, HAVO 4 en hoop volgend jaar mijn eindexamen te halen. Daarna wil ik iets gaan doen met fotografie, dat is naast het judo mijn grote passie.

Judo is voor velen dan misschien een ‘stoere’ sport…ook ik ben gewoon begonnen bij ballet. Inclusief roze rokjes en schoentjes. Daarna heb ik met een vriendinnetje een jaartje aan badminton gedaan. Op B.S. de Molenakker kregen we een workshop Judo. Dat vond ik wel wat…beetje duwen en trekken. Na een of twee proeflessen bij Vitea kon ik aanhaken bij een groepje meiden…en zo is het begonnen ik was 9, bijna 10 jaar. Toen mijn leraar bij Vitea vertrok gingen een paar meiden naar Nederweert. Ik mee. Daar kwamen we terecht bij Shintai Nederweert, de club van Thijs Linsen. Daar kwam ik  in aanraking met wedstrijdjudo. Dat vond ik wel spannend maar ook heel erg leuk. Ik was niet meteen de beste maar af en toe kon ik toch een medaille mee naar huis nemen.

Iets meer dan een jaar later had de coach mij opgegeven voor het Limburgs Kampioenschap …stiekem! Want ik wilde dat écht niet. Een paar dagen voor dat kampioenschap baalde ik dat ik me niet had laten inschrijven, en vertelde dat aan mijn coach… Lachend vertelde hij dat ik toch ingeschreven stond. Dat was mijn eerste ‘grote’ toernooi. Stoer met een tas en trainingspak met ‘Shintai Nederweert’ erop. Ik keek mijn ogen uit in die grote hal. Ik won twee partijen en verloor er een… het was een leuke belevenis. Mijn coach en mijn ouders waren heel blij…blijer dan ik… wat was er aan de hand? Tot ieders verbazing was ik vierde van Limburg en plaatste ik me daarmee voor het Nederlandse kampioenschap. Dat is zo’n beetje het begin van mijn ‘judocarrière’.

Inmiddels zijn we een paar  jaar verder en train ik niet alleen meer in Nederweert maar een paar keer per week in de JBN talentengroep in Eindhoven. Daar lopen een paar echte toppers rond, dat is erg leuk en ook heel leerzaam. Ik heb al veel mooie dingen mee mogen maken. Een aantal maal Limburgs kampioen, verschillende toernooizeges in binnen en buitenland, trainingsstages in België, Frankrijk en Japan.  Mijn mooiste herinneringen zijn de twee bronzen medailles op het Nederlands Kampioenschap. Eén keer met mijn team en de mooiste, één keer individueel.  Hierdoor heb ik de ‘Talenten status’ en dus LOOT status vanuit de Judobond. Dat is fijn want ik krijg hierdoor alle medewerking van mijn school om mijn judodroom achterna te gaan. Mijn droom? Tja, meedoen aan de Olympische Spelen…en liever nog…een medaille halen hahaha. Maar stapje voor stapje. Volgend seizoen (2015 – 2016) wil ik Nederlands kampioen onder 18 worden en me daardoor plaatsen voor de Europacup toernooien. In November moet ik ‘er staan’, dan is het eerste meet-moment op het Adidas International Residentie judotoernooi… Hier zal ik ‘gaan voor goud’.

 

17 reacties op “Even voorstellen…Loïs Pagie”

 1. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to
  know your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking
  to swap techniques with other folks, why not shoot me
  an e-mail if interested.

 2. A person essentially lend a hand to make seriously posts I’d state.
  That is the very first time I frequented your website page and thus far?
  I amazed with the analysis you made to create this particular publish extraordinary.
  Excellent task!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top