Even voorstellen…Loïs Pagie

IMG_4210Mijn naam is Loïs Pagie en ik ben geboren in 1999 in Nijmegen maar ben opgegroeid in Weert. Mijn oude  rs zijn hier opgegroeid. Ik zit op het College, HAVO 4 en hoop volgend jaar mijn eindexamen te halen. Daarna wil ik iets gaan doen met fotografie, dat is naast het judo mijn grote passie.

Judo is voor velen dan misschien een ‘stoere’ sport…ook ik ben gewoon begonnen bij ballet. Inclusief roze rokjes en schoentjes. Daarna heb ik met een vriendinnetje een jaartje aan badminton gedaan. Op B.S. de Molenakker kregen we een workshop Judo. Dat vond ik wel wat…beetje duwen en trekken. Na een of twee proeflessen bij Vitea kon ik aanhaken bij een groepje meiden…en zo is het begonnen ik was 9, bijna 10 jaar. Toen mijn leraar bij Vitea vertrok gingen een paar meiden naar Nederweert. Ik mee. Daar kwamen we terecht bij Shintai Nederweert, de club van Thijs Linsen. Daar kwam ik  in aanraking met wedstrijdjudo. Dat vond ik wel spannend maar ook heel erg leuk. Ik was niet meteen de beste maar af en toe kon ik toch een medaille mee naar huis nemen.

Iets meer dan een jaar later had de coach mij opgegeven voor het Limburgs Kampioenschap …stiekem! Want ik wilde dat écht niet. Een paar dagen voor dat kampioenschap baalde ik dat ik me niet had laten inschrijven, en vertelde dat aan mijn coach… Lachend vertelde hij dat ik toch ingeschreven stond. Dat was mijn eerste ‘grote’ toernooi. Stoer met een tas en trainingspak met ‘Shintai Nederweert’ erop. Ik keek mijn ogen uit in die grote hal. Ik won twee partijen en verloor er een… het was een leuke belevenis. Mijn coach en mijn ouders waren heel blij…blijer dan ik… wat was er aan de hand? Tot ieders verbazing was ik vierde van Limburg en plaatste ik me daarmee voor het Nederlandse kampioenschap. Dat is zo’n beetje het begin van mijn ‘judocarrière’.

Inmiddels zijn we een paar  jaar verder en train ik niet alleen meer in Nederweert maar een paar keer per week in de JBN talentengroep in Eindhoven. Daar lopen een paar echte toppers rond, dat is erg leuk en ook heel leerzaam. Ik heb al veel mooie dingen mee mogen maken. Een aantal maal Limburgs kampioen, verschillende toernooizeges in binnen en buitenland, trainingsstages in België, Frankrijk en Japan.  Mijn mooiste herinneringen zijn de twee bronzen medailles op het Nederlands Kampioenschap. Eén keer met mijn team en de mooiste, één keer individueel.  Hierdoor heb ik de ‘Talenten status’ en dus LOOT status vanuit de Judobond. Dat is fijn want ik krijg hierdoor alle medewerking van mijn school om mijn judodroom achterna te gaan. Mijn droom? Tja, meedoen aan de Olympische Spelen…en liever nog…een medaille halen hahaha. Maar stapje voor stapje. Volgend seizoen (2015 – 2016) wil ik Nederlands kampioen onder 18 worden en me daardoor plaatsen voor de Europacup toernooien. In November moet ik ‘er staan’, dan is het eerste meet-moment op het Adidas International Residentie judotoernooi… Hier zal ik ‘gaan voor goud’.

 

143 reacties op “Even voorstellen…Loïs Pagie”

 1. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to
  know your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking
  to swap techniques with other folks, why not shoot me
  an e-mail if interested.

 2. A person essentially lend a hand to make seriously posts I’d state.
  That is the very first time I frequented your website page and thus far?
  I amazed with the analysis you made to create this particular publish extraordinary.
  Excellent task!

 3. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group. Talk soon!|

 4. Pingback: rick and morty sex games

 5. Hi would you mind stating which blog platform you’re using? I’m going to start my own blog soon but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!|

 6. Great post. I used to be checking constantly this blog and I’m inspired! Very helpful info particularly the last section 🙂 I maintain such info much. I used to be looking for this particular info for a very long time. Thank you and best of luck. |

 7. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit
  and sources back to your blog? My blog is in the
  very same area of interest as yours and my users would definitely benefit from
  some of the information you provide here. Please let
  me know if this ok with you. Thanks a lot!

 8. Unquestionably consider that which you stated. Your favourite justification appeared to be at the web the easiest factor to take note of. I say to you, I definitely get irked even as people consider issues that they just do not understand about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the entire thing with no need side effect , other people can take a signal. Will likely be again to get more. Thank you|

 9. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a outstanding job!|

 10. Howdy, I think your site could possibly be having browser compatibility problems. When I take a look at your site in Safari, it looks fine but when opening in I.E., it has some overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Aside from that, wonderful website!|

 11. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!|

 12. Pingback: ivermectin pills human

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top