Weblog Aito kijkt terug en vooruit

Het  loopt  tegen het  einde  van het  jaar  en dat  is  een goed  moment  om terug  te  kijken op 2017  en vooruit  te  kijken naar  2018.

2017 was  een wat  wisselend  jaar. Ik had  meer  wedstrijden willen boksen echter  is  het  tussen de  tien en vijftien wedstrijden blijven steken. Redenen hierin zijn de  vier  afzeggingen en niet  kunnen matchen in . Geen tegenstanders  of  afmeldingen een paar  dagen voor de  wedstrijden en toernooien. De partijen die  ik heb gebokst  waren wel tegen kwalitatief  goede  tegenstanders dus  daar zaten zeker  goeie  leermomenten is. Ik heb een aantal wedstrijden gewonnen met  goed  gevarieerd  boksen en merkte  dat  ik stappen blijf  zetten om tot  een constanter  niveau te  komen. Ik sta  goed  op mijn benen en ben vaak dominant  aanwezig  in meerdere rondes. Een van de  hoogtepunten dit  jaar  was  zeker  de  stage  in Cuba. In deze  omgeving  heb getraind  met  de  beste  boksers  van de  wereld. Dat  dit  zo is  hebben ze  recent  in Rotterdam nog  eens  laten zien in een interland  tegen kernteamboksers  uit Nederland. Helaas  was  er  geen 64  kg mee  op deze  trip vanuit  Cuba  en bleef  het  voor  mij bij een warm ontmoetingsmoment  met  de  Domadores  de  Cuba  en de  bondscoaches  van Cuba.

Cuba  was  warm en twee  keer  per  dag  trainen. Voornamelijk het  tactische  (denkwerk) is  daar  belangrijk. Er wordt  van kleins af aan getraind  op technieken en hoe  je  tactisch beter  wordt  dan je tegenstander.  Dit  denkwerk omzetten in boks technieken en een wedstrijdmentaliteit  is  daar  de  praktische  kant  van de  trainingen. Het  was  zwaar  leerzaam en heeft  me  in ieder  geval ook een aantal dingen gebracht  waar  ik in trainingen mee  aan de  slag  ben gegaan. De Cubaanse  bokser  is altijd  aanvallend  ingesteld  zelfs  als hij onder  druk staat  is  zijn gedachtegang  om snel te  anticiperen om het  gevecht over  te  nemen. Het  aantal stoten per  ronde  ligt  vele  malen hoger  als wij gewenst zijn. Zaken waar  ik veel op train op dit  moment  met  Hans  Truijen en binnen de  Golden Gloves.

Verder  was  de  Eindhoven bokscup een hoogtepunt  waar  ik twee  partijen heb gebokst. Eeb tegen de  Ierse  kampioen die  ik overtuigend  versloeg  in de  kwartfinale. Ik bokste  snel en was  iedere  aanval doeltreffend  . De jury had  dan ook geen twijfel en stuurde  me  door naar  de  halve  finales. Daar  trogf  ik een drievoudig  Olympiër  uit Mongolie Een boksen  met  een enorme  staat  van dienst.

Ik was  vanaf  het  begin goed  in de  partij  en had  in de  eerste  ronde  echt  het  overwicht. De tweede ronde  was  gelijk opgaand  en ik merkte  dat  mijn tegenstander  al beter  anticipeerde  op mijn aanvallende  intenties. (lezen van tegenstander  door ervaring)  derde  ronde  was  voor  hem waarna  de  jury de  partij in een zeer  discutabele  beslissing  aan de  Mongoliër  gaf.  Ik had  me zelf  en de Golden Gloves  weer  beter  op de  kaart  gezet  Het  verschil met  de echte  wereldtop is er  nog zeker  echter  geeft  dit  veel vertrouwen.

De volgende  uitdaging  lag  in Duitsland  bij het  Chemnitz  toernooi met  het  Nederlands  team. Ik begon het  toernooi sterk en won overtuigend mijn eerste  partij. De  uiteindelijke  finale  bokste  ik tegen een Duitse  tegenstander  waar  ik al eens  eerder  een zware  partij tegen had  gebokst. De rondes  waren aan elkaar  gewaagd waarbij ik meer  treffers  met  beter  technisch boksen produceerde  en de  Duitser  continu de  druk bleef  houden. Helaas  viel deze  beslissing  slecht uit  en kijk ik terug  op een geslaagd toernooi  De evaluatie die  ik had  met  de  bondscoach was  positief  en de  aandachtspunten gaan mee  naar  mijn trainingen

Was  er  ook iets  minder  dit  jaar?
Ja  dat  was er zeker. Ik bokste  in November  de  finale  van het  Zuid Nederlands  Kampioenschap tegen Rex Meijer. Rex  is  een goeie  bokser  van Rotterdam die  ik in de  finale van het  NK al eens verslagen had. Ook deze  partij was  ik de  eerste  en derde  ronde  beduidend  beter  en scoorde  veel harde  en rake treffers  De tweede  ronde  was  ik minder  actief  en liet  hem komen  waardoor  hij terecht de  tweede ronde  pakte . Helaas  wordt  er  van mij iets  anders verwacht bij de  jury en kozen ze  tot  verbazing  van een ieder  voor  Rex  in de  zege. Ik baalde  ontzettend  en verwijt  me zelf dat  ik niet  drie  rondes  lang door heb gepakt.

Verder  heb ik natuurlijk iedere  dag  getraind  en zal ik in 2018  ook aan mijn maatschappelijke carrière  gaan werken. Ik open per  Januari mijn eigen sportschool.

De Weerter Ring  / Aito Köster personal  Trainer.

Ik heb hier  erg veel zin in en hoop een ieder  dan ook te  ontmoeten.

 

Ik dank de  Stichting  Gaan voor Goud  voor  het  vertrouwen en de  ondersteuning  waar  do0r mede  deze sportieve  ontwikkeling  mogelijk wordt  gemaakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top