Weblog Aito kijkt terug en vooruit

Het  loopt  tegen het  einde  van het  jaar  en dat  is  een goed  moment  om terug  te  kijken op 2017  en vooruit  te  kijken naar  2018.

2017 was  een wat  wisselend  jaar. Ik had  meer  wedstrijden willen boksen echter  is  het  tussen de  tien en vijftien wedstrijden blijven steken. Redenen hierin zijn de  vier  afzeggingen en niet  kunnen matchen in . Geen tegenstanders  of  afmeldingen een paar  dagen voor de  wedstrijden en toernooien. De partijen die  ik heb gebokst  waren wel tegen kwalitatief  goede  tegenstanders dus  daar zaten zeker  goeie  leermomenten is. Ik heb een aantal wedstrijden gewonnen met  goed  gevarieerd  boksen en merkte  dat  ik stappen blijf  zetten om tot  een constanter  niveau te  komen. Ik sta  goed  op mijn benen en ben vaak dominant  aanwezig  in meerdere rondes. Een van de  hoogtepunten dit  jaar  was  zeker  de  stage  in Cuba. In deze  omgeving  heb getraind  met  de  beste  boksers  van de  wereld. Dat  dit  zo is  hebben ze  recent  in Rotterdam nog  eens  laten zien in een interland  tegen kernteamboksers  uit Nederland. Helaas  was  er  geen 64  kg mee  op deze  trip vanuit  Cuba  en bleef  het  voor  mij bij een warm ontmoetingsmoment  met  de  Domadores  de  Cuba  en de  bondscoaches  van Cuba.

Cuba  was  warm en twee  keer  per  dag  trainen. Voornamelijk het  tactische  (denkwerk) is  daar  belangrijk. Er wordt  van kleins af aan getraind  op technieken en hoe  je  tactisch beter  wordt  dan je tegenstander.  Dit  denkwerk omzetten in boks technieken en een wedstrijdmentaliteit  is  daar  de  praktische  kant  van de  trainingen. Het  was  zwaar  leerzaam en heeft  me  in ieder  geval ook een aantal dingen gebracht  waar  ik in trainingen mee  aan de  slag  ben gegaan. De Cubaanse  bokser  is altijd  aanvallend  ingesteld  zelfs  als hij onder  druk staat  is  zijn gedachtegang  om snel te  anticiperen om het  gevecht over  te  nemen. Het  aantal stoten per  ronde  ligt  vele  malen hoger  als wij gewenst zijn. Zaken waar  ik veel op train op dit  moment  met  Hans  Truijen en binnen de  Golden Gloves.

Verder  was  de  Eindhoven bokscup een hoogtepunt  waar  ik twee  partijen heb gebokst. Eeb tegen de  Ierse  kampioen die  ik overtuigend  versloeg  in de  kwartfinale. Ik bokste  snel en was  iedere  aanval doeltreffend  . De jury had  dan ook geen twijfel en stuurde  me  door naar  de  halve  finales. Daar  trogf  ik een drievoudig  Olympiër  uit Mongolie Een boksen  met  een enorme  staat  van dienst.

Ik was  vanaf  het  begin goed  in de  partij  en had  in de  eerste  ronde  echt  het  overwicht. De tweede ronde  was  gelijk opgaand  en ik merkte  dat  mijn tegenstander  al beter  anticipeerde  op mijn aanvallende  intenties. (lezen van tegenstander  door ervaring)  derde  ronde  was  voor  hem waarna  de  jury de  partij in een zeer  discutabele  beslissing  aan de  Mongoliër  gaf.  Ik had  me zelf  en de Golden Gloves  weer  beter  op de  kaart  gezet  Het  verschil met  de echte  wereldtop is er  nog zeker  echter  geeft  dit  veel vertrouwen.

De volgende  uitdaging  lag  in Duitsland  bij het  Chemnitz  toernooi met  het  Nederlands  team. Ik begon het  toernooi sterk en won overtuigend mijn eerste  partij. De  uiteindelijke  finale  bokste  ik tegen een Duitse  tegenstander  waar  ik al eens  eerder  een zware  partij tegen had  gebokst. De rondes  waren aan elkaar  gewaagd waarbij ik meer  treffers  met  beter  technisch boksen produceerde  en de  Duitser  continu de  druk bleef  houden. Helaas  viel deze  beslissing  slecht uit  en kijk ik terug  op een geslaagd toernooi  De evaluatie die  ik had  met  de  bondscoach was  positief  en de  aandachtspunten gaan mee  naar  mijn trainingen

Was  er  ook iets  minder  dit  jaar?
Ja  dat  was er zeker. Ik bokste  in November  de  finale  van het  Zuid Nederlands  Kampioenschap tegen Rex Meijer. Rex  is  een goeie  bokser  van Rotterdam die  ik in de  finale van het  NK al eens verslagen had. Ook deze  partij was  ik de  eerste  en derde  ronde  beduidend  beter  en scoorde  veel harde  en rake treffers  De tweede  ronde  was  ik minder  actief  en liet  hem komen  waardoor  hij terecht de  tweede ronde  pakte . Helaas  wordt  er  van mij iets  anders verwacht bij de  jury en kozen ze  tot  verbazing  van een ieder  voor  Rex  in de  zege. Ik baalde  ontzettend  en verwijt  me zelf dat  ik niet  drie  rondes  lang door heb gepakt.

Verder  heb ik natuurlijk iedere  dag  getraind  en zal ik in 2018  ook aan mijn maatschappelijke carrière  gaan werken. Ik open per  Januari mijn eigen sportschool.

De Weerter Ring  / Aito Köster personal  Trainer.

Ik heb hier  erg veel zin in en hoop een ieder  dan ook te  ontmoeten.

 

Ik dank de  Stichting  Gaan voor Goud  voor  het  vertrouwen en de  ondersteuning  waar  do0r mede  deze sportieve  ontwikkeling  mogelijk wordt  gemaakt

81 reacties op “Weblog Aito kijkt terug en vooruit”

 1. Hello, i think that i saw you visited my weblog thus
  i came to “return the favor”.I’m trying to find things to
  improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 2. Hello there I am so grateful I found your webpage,
  I really found you by error, while I was looking on Aol for something else,
  Regardless I am here now and would just like to say thanks for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also
  love the theme/design), I don’t have time
  to read it all at the moment but I have saved it and
  also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the superb work.

 3. Undeniably believe that which you stated. Your favorite
  reason appeared to be on the net the simplest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not
  know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

  Here is my site – TechPro Wifi Booster Reviews

 4. Good day very cool blog!! Man .. Excellent .. Superb ..

  I will bookmark your website and take the feeds additionally?
  I’m glad to seek out so many helpful info right here in the submit, we want develop more techniques
  on this regard, thank you for sharing. . . . . .

 5. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up!
  I’ll go ahead and bookmark your website to come back
  later on. Many thanks

  Check out my page :: gem lpe88

 6. I have been exploring for a little for any high quality articles or weblog
  posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I at last
  stumbled upon this website. Studying this info So i am glad to convey
  that I’ve an incredibly good uncanny feeling I found out exactly what I needed.
  I such a lot without a doubt will make certain to do not overlook this website
  and provides it a look on a relentless basis.

  Here is my homepage Slimingo Keto Pills

 7. Thank you for sharing excellent informations. Your site is so cool.
  I’m impressed by the details that you have on this blog.

  It reveals how nicely you perceive this subject.
  Bookmarked this web page, will come back for more articles.

  You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched all over the place and just could
  not come across. What a perfect web site.

  my website: Keto Redux Reviews

 8. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.

  I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I will definitely return.

  Feel free to surf to my website; post2free.com

 9. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just
  wanted to say wonderful blog!

  Feel free to surf to my homepage – Follipur Review

 10. We still can not quite think that I could end
  up being one of those reading the important recommendations found on your web blog.
  My family and I are seriously thankful on your generosity and for giving me the chance to pursue the chosen profession path.
  Many thanks for the important information I acquired from your site.

  Review my webpage – CoolEdge Air Cooler

 11. Hey there, I think your website might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Firefox, it looks fine
  but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
  very good blog!

  My page – Green Earth CBD

 12. An intriguing discussion is definitely worth comment.

  I do think that you should write more about this issue, it may not be a taboo matter but typically
  people do not discuss such subjects. To the next! Kind regards!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top