Weblog Aito Köster

aito 2Polen, Gdansk 25-5-16 t/m 29-5-16.

Vertrek op woensdag 25-5-16 om half 2 vanuit papendal. Team NL bestaande uit 6 boksers, 2 trainers, 1 teamleider en 1 scheidsrechter  vanuit de Nederlandse boksbond. We begonnen aan een trip naar Polen van 11250 km. De sfeer in de groep was prettig en de samenwerking met de coaches is ondertussen ook vertrouwd. Eerste stop is het trainingscentrum voor atleten in Frankfurt. Hier aangekomen is het nog wat losmaken, 3 rondjes schaduwboksen en naar bed toe. Na de overnachting start het 2de deel van de reis door naar het hotel in Polen.  Aankomst in Polen. De trainers delen de kamers in en Aito deelt het hele toernooi een  kamer met bokser Max van der Pas. Max is voor Aito een voorbeeldfunctie aangezien Max al een aantal jaar mee bokst in de top van het nationale en internationale boksen. Hij heeft de laatste jaren veel grote AIBA toernooien gebokst en ook hier titels en medailles mee te winnen. Ook ligt de boksstijl van Max wel bij Aito en is het fijn om hier ad en toe nog wat van mee te kunnen pakken.  Nog een korte scherpe training bij het hotel en dan door naar de weging en medische keuring. 63,3 kg en medische keuring verliep ook vlekkeloos.

De eerste wedstrijd komt Aito in de loting uit tegen Duitsland. Een iets kleinere tegenstander, fysiek sterk, 8/9 jaar ouders als Aito, maar boks technisch minder bekwaam als Aito en ook het snelheidsvoordeel is er aan aito zijn kant. De eerste ronde verloopt soepel zonder veel inspanning weet Aito met zijn voorhand makkelijk veel punten te scoren. 2de ronde geeft het zelfde beeld, al komt de tegenstander nu steeds meer naar voren en probeert Aito uit zijn ritme te halen. de laatste ronde verloopt slordiger Aito gebruikt zijn stoothand te weinig waardoor hij zijn tegenstander niet afstopt en deze dichterbij komt. Toch weet Aito met zijn snelle en zuivere voorhand meer punten te scoren en wint deze partij. Door naar de halve finale.

‘S avonds bij de evaluatie krijgt Aito te opdracht mee om zijn stoothand meer te gebruiken en zijn stoten dieper in te zetten, zodat deze beter door komen. De loting is inmiddels bekend en Aito bokst de 2de wedstrijd tegen Litouwen. Tegenstander ook weer kleiner maar oogt fysiek sterker. Tijdens de warming up veel aandacht besteed aan de stoten diep inzetten. De halve finale geeft meteen een ander beeld dan gister. Tegenstander komt meteen met gesloten dekking naar voren. Aito bokst met veel combinaties en verplaatsingen en weet zijn stoten diep en zuiver te plaatsen. Tijdens de rust in de eerste en 2de ronde kreeg hij nog het compliment van een van de trainers van team NL. ‘’Aito ik heb de tranen in mijn ogen staan. Ik zit te genieten’’. Aito komt nauwelijks in de problemen en wint ook de halve finale glansrijk met 3-0.

Finale dag.
evaluatie was deze keer zeer positief. Zelfde boksen als de halve finale. De finale dag komt Aito uit tegen de plaatselijke favoriet uit Polen. In een gelijk opgaande partij weet Aito veel stoten te laten missen van zijn tegenstander en staat hij goed dicht met zijn dekking. Wat opvalt is dat het publiek op rake treffers van de thuisbokser flink te keer gaat en bij rake treffers van Aito blijft het aardig stil. Tegenstander is in 3 rondes actiever dan Aito, maar met minder succes op het gebied van zuivere punten. Aito stoot op momenten dat hij weet dat hij gaat treffen en verspeelt niet te veel energie aan losse flodders. Na 3 rondes steekt Aito zijn hand in de lucht en is ervan overtuigd dat hij met de winst naar huis gaat. Helaas ziet de jury dit anders en de winst gaat naar de poolse bokser.

——

Ik kijk terug op een succesvol toernooi met veel leermomenten en aan aandachtspunten waarmee ik aan de slag ga. Trainer Hans Truijen heeft vanuit de live stream mee gekeken en de partij nog een aantal keer bekeken. Hans heeft een duidelijke visie over de komende  trainingsperiode. Ik ben bij terugkomst uitgenodigd door bondscoach Hennie van Bemmel om aan te sluiten bij het Kernteam bij een trainingskamp op Papendal. Het kernteam dat zich voorbereidt op de laatste kwalificatie kans op de spelen in 2016. Ook wordt ik gevraagd om dit jaar aan te sluiten bij het kernteam en in september het Bep van Klaveren Memorial te boksen. Een grote eer om uit te komen voor het kernteam en op dit evenement. Ik kijk uit naar een mooie afsluiting voor de zomerstop en wil deze stijgende lijn door trekken de komende periode. 

Groet, Aito 

2 reacties op “Weblog Aito Köster”

  1. geweldig als je zo naar jezelf en naar je tegenstander kan kijken op een internationaal toernooi. Petje af, want je word beter en beter en iemand waarvoor ze moeten uitkijken makker…..!!!! Ga zo door…………de weg is nog lang en vol obstakels, maar ga ervoor….!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top