Weblog Maaike Caelers

Pas op de plaats,
Vroeger heb ik gedanst maar deze pas op de plaats ken ik nog niet.

Maaike-Caelers-ITU-World-Cup-Mooloolaba-2013-200x203Ik opende mijn ogen, en even moest ik na denken aan welke kant van het bed ik mijn voeten moest plaatsen. O ja… ik ben thuis. Home-sweet-home. De 10 uur die ik geslapen had waren een keer onderbroken voor een wc bezoek. Voor de rest had ik aan een stuk door geslapen. En ondanks dat voelde ik me nog verschrikkelijk moe.

Ik plaatste mijn voeten aan de rechter kant van het bed. En voelde de bons weer in mijn hoofd. Mijn spieren voelde pijnlijk en moe. Ondanks ik al 5 dagen niets maar dan ook niets aan lichamelijke beweging had uitgevoerd.

En toen realiseerde ik me. Dit kan zo niet langer. Al 1,5 jaar loop ik met deze problemen rond, die vaker overschaduwd werden door infecties. De oorzaak van een onderdrukt immuunsysteem. Maar waar komt dat vandaan?

Als ik voor mijn gevoel terug graaf in mijn geheugen doet het me terug denken aan Kenia. Waar ik begin 2015 op trainingskamp ben geweest. Hier heb ik keniaans zand mogen proeven d.m.v. een valpartij. En heb ik ziek op bed geleden door een ongare kip…

Mijn gedachten gaan terug naar het nu.. zittend op de rand van het bed. Twee weken nadat ik net niet mijn Olympische kwalificatie haalde… de aanloop van deze kwalificatie was verre van optimaal geweest. maar het was nou eenmaal zo. Ik had gedaan wat ik kon, en verbaasde mezelf eigenlijk met een 11e plaats. waar ik tot 8,5 km nog bij de top6 liep (mijn Olympische kwalificatie eis). Maar deze prestatie werd meteen overschaduwd door het niet halen van de Olympische eis. Mijn computer en telefoon stonden vol met berichten. Mensen die het eens of oneens zijn met de norm van NOC*NSF. Zelfs onder de internationale triatleten bestond er onbegrip dat ik niet mocht gaan van ons Nederlands Olympisch comité. Ik had me overigens wel volgens de Internationale Triatlon Unie gekwalificeerd.
De ene na de andere gedachten kwam omhoog. Maar dat loste mijn pijn in mijn hoofd en spieren niet op. Tijd voor een pas op de plaats. Tijd om te kijken wat ik onder de leden heb, tijd om me de rust te gunnen dit uit te zoeken. Waarna ik hopelijk vers en fris kan beginnen in hopelijk een traject naar Tokyo 2020.
Maar voor nu,  de specialisten hun werk te laten doen, zonder de druk van komende wedstrijden…. Hopelijk vinden ze snel wat. Zodat ik aan het einde van het seizoen nog een aantal mooie battles kan aanvechten.

I lost this battle, but that doesn’t mean i’ll lose the war!!!
Maaike

25 reacties op “Weblog Maaike Caelers”

 1. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other sites?
  I have a blog centered on the same subjects you discuss
  and would really like to have you share some stories/information. I know my subscribers would appreciate your work.
  If you are even remotely interested, feel free to
  send me an e-mail.

 2. Havіng read this I thought it was rаther informative. I appreciate you spending some time
  and effort to put this article toցether. I once again find myself spending waү too
  much time both reading and leaving comments. But so wһat, it was still worthwhile!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top