Weblog Jip april t/m juni

Dit kwartaal heb ik vooral veel getraind en hard geleerd.

Begin juni vertrok ik na mijn examens naar Cyprus. Daar won ik de eerste ronde in het hoofdtoernooi met 0-6 6-4 6-0. De tweede ronde verloor ik van de jongen die uiteindelijk tweede werd, met 4-6 6-4 3-6. In de dubbel speelde ik met een Hongaarse jongen. De eerste ronde wonnen wij met 6-7 (4) 7-6(4) 11-9, waarbij we twee matchpoints wisten weg te werken. De tweede ronde was een stuk makkelijker en wonnen wij met 6-3 6-4. De halve finale was een hele spannende partij, 6-3 3-6 en in de super tiebreak 13-11 na 6 matchpoints!!! tegen toch nog kunnen winnen. Helaas verloren we de finale in de super tiebreak met 10-7. We waren heel dichtbij, maar net niet genoeg.

De tweede week in Cyprus ging een stuk minder. De eerste ronde won ik redelijk makkelijk en de tweede ronde verloor ik van de toernooiwinnaar van de week eerder. Erg jammer. Hele leuke en leerzame ervaring erbij!

Toen ik terug was mocht ik de dag in Nederland in Almere meedoen aan een toernooi. De eerste singlepartij ging helaas gelijk verloren en in de dubbel wonnen we de eerste ronde in de super tiebreak. Dit was een spannende wedstrijd voor mij omdat ik tijdens de wedstrijd gebeld werd met de mededeling dat ik wél of níet geslaagd was. Na de wedstrijd vertelde mijn vader dat ik geslaagd was. Daar was ik heel erg blij mee omdat ik er hard voor gewerkt heb. Mijn zus is ook geslaagd, dus echt een feestje!

Eind mei was ik aanwezig bij de uitreiking van de Zwemvierdaagse. Het was erg leuk om de medailles uit te reiken aan de zwemmers. Ook speelde ik die week nog een ITF in Castricum. Daar verloor ik de eerste ronde in de super tiebreak met 10-7. De laatste week heb ik nog een NRT** in Velp gespeeld. Om het hoofdtoernooi te spelen moest moest ik kwalificatie spelen. De eerste wedstrijd won ik met 6-3 6-3 van een trainingsmaatje. De tweede ronde won ik met 7-6 6-1. In het hoofdtoernooi moest ik spelen tegen het 5e reekshoofd. Daar had ik veel zin in! Helaas viel ik in de vierde game hard op mijn elleboog en kon daardoor niet meer verder spelen. Dat vond ik erg jammer.

Fijne vakantie allemaal!

Groetjes Jip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top