Weblog Lorenzo, terugblik 2020

Hallo iedereen!

2020 is bijna voorbij en het was zeker geen normaal jaar. In de Breaking wereld gingen veel dingen niet door en dus ging het dit jaar voornamelijk om trainen en ontwikkelen dan om presteren en wedstrijden winnen. Aan het begin van het jaar heb ik nog 3 ’normale’ wedstrijden kunnen dansen. Deze wedstrijden waren Break The Floor in Cannes, Battle of Honour in België en The Legits Blast in Slovenië. In België heb ik de top 8 behaald en in Slovenië haalde ik tot de top 16 van de circa 500 deelnemers. Dit waren allemaal volwassenen battles, dus ik begon het jaar goed.

Na deze wedstrijden heb ik een lange tijd geen fysieke wedstrijden meer gehad en ook nu worden er nog steeds weinig echte wedstrijden georganiseerd. Toch heb ik nog een aantal dingen kunnen doen dit jaar. Ten eerste is dit de Break The Floor Summer Edition in augustus. Dit was een volwassene 1-on-1 battle waar ik tweede werd. Ook heb ik bij een battle in Nederland genaamd Ready 2 Rock gejureerd en ik nam een video shoot op voor World Bboy Classic.

Natuurlijk zijn er ook wat online wedstrijden waar ik aan meedeed. Een aantal hiervan zijn Style Elements Crew 26th anniversary, BBIC World Finals en Taipei Bboy City. Bij de Style Elements Crew 26th anniversary deed ik mee aan de 1-on-1 adults en tot de top 16 gekomen. De BBIC World Finals waren 4-on-4 battles die ik samen met The Ruggeds uit Eindhoven heb gedanst. We werden tweede uit een line-up met de Redbull Bc One allstars, één van de beste teams van Japen, en één van de beste teams van Zuid-Korea. Ten slotte haalde ik bij Taipei Bboy City de top 16 uit meer dan 800 deelnemers, van allemaal verschillende leeftijden en nationaliteiten.

Nog iets waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest is een documentaire. De makers van de documentaire zijn Josje van Engelen en Max Pickkers en het gaat over mij. We hebben hier veel opnames voor gehad en ik kan niet wachten tot die in première gaat. Op het gebied van trainen is er op dit moment eigenlijk niet heel veel anders dan normaal. Ik train met mijn crew Fresh Allstars bij dansschool Fresh in weert, ik train met The Ruggeds in Eindhoven en ik train vaak thuis.

Hopelijk kunnen we in 2021 weer teruggaan naar het normale leven en kan ik weer aan internationale battles meedoen om de resultaten van mijn trainingen van afgelopen jaar te laten zien.

Foto: shoot for World Bboy Classic

1 reactie op “Weblog Lorenzo, terugblik 2020”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top