Weblog; Vera van Pol

De trainingsperiode was afgelopen en de kwalificaties gingen van start. 

De 1e kwalificatie was tijdens het NK in Ahoy Rotterdam. Ik was er klaar voor en voelde mij fit, wel had ik al de hele week een beetje spanning en op de dag van de wedstrijd was ik best wel erg zenuwachtig. Ik begon de wedstrijd op brug, tijdens de trainingen zat m’n oefening er goed in maar tijdens de wedstrijd moest ik de brug vroegtijdig verlaten… Een timingsfout die eigenlijk een beetje onverwacht kwam. 

Op balk viel ik er ook af.. Pff, ik voelde me niet op m’n gemak. Zenuwen, kriebels en ik turnde onder m’n niveau. Op vloer en sprong moest het wel gaan gebeuren want dat zijn mijn sterke toestellen en gelukkig heb ik daar wél goede oefeningen laten zien en dat werd zondag beloond met de titel Nederlands Kampioen op het toestel sprong. 

Een wedstrijdweekend met een dubbel gevoel. 

Daar tussen zaten nog 2 weken om mij voor te bereiden op de 2e en laatste kwalificatie in Heerenveen. 

Op de donderdag training voor de kwalificaties konden we trainen in Heerenveen. Toen had ik nog een klein “ongelukje” ik stuiterde van de brug af en viel op m’n achterhoofd, daarna ben ik ongeveer 1-1,5 uur van m’n geheugen kwijt. Wel nog verder kunnen trainen maar ik kan mij niet meer herinneren dat ik balk en vloer heb gedaan. Ik had een beetje hoofdpijn maar het was vooral een heel raar gevoel dat ik het niet meer wist te herinneren. Gelukkig had ik vrijdag nog een training in Heerenveen en had ik een dag later nergens last meer van. De laatste training voor de wedstrijd ging echt super goed. Alle toestellen en oefeningen even goed gevoeld. Nu was ik er echt klaar voor en had ik veel zin in de wedstrijd. 

Op de dag van de wedstrijd was en voelde ik mij rustig, ik had mezelf voorgenomen om gewoon lekker te turnen, focus op mezelf want ik heb namelijk geen invloed op de anderen turnsters. 

En YES!! wat was ik blij dat mijn brug oefening lukte!! En die werd beloond met een 14.05, zo probeerde ik met een positief gevoel de wedstrijd door te turnen. En toen balk, jaaa (!!) ik bleef boven (als ik perfectionistisch mag zijn was alleen de landing van m’n afsprong slordig) máár belangrijkste een plus oefening! 

Vloer en sprong beide super afgemaakt en dat resulteerde in een nieuw persoonlijk record op de meerkamp (54,900) 4e allrounder van Nederland en 5e allrounder van de wedstrijd (er was ook internationale deelname zoals Brazilië, Zweden, Australië en Egypte). Ik was zo tevreden over deze wedstrijd, nu was het afwachten op de bekendmaking van het team. Ik had er alles aangedaan, meer kon ik op dat moment niet meer doen… Ja in spanning afwachten haha.

Een dag later: de bekendmaking van het olympisch dames turnteam. 

Kort nachtje voor mij, laat in slaap gevallen en natuurlijk weer vroeg wakker en wat duurt wachten lang en wat is het zenuwslopend! 

Maar toen……. Toen kreeg iedereen een berichtje dat de selectie commissie klaar was met vergaderen en dat er een beslissing was genomen. We mochten met z’n alle de vergaderruimte binnen en toen kreeg ik te horen dat ik ben geselecteerd in het team. Ik sprong samen met mijn trainers Wolther en Claudia een gat in de lucht!! Mijn droom komt uit!! Al die jaren hard gewerkt en dat wordt nu beloond. Zonder mijn super team van trainers en trainingsmaatjes, ouders, Gaan voor Goud en Olaf van der Zanden, Topsport Limburg, familie, vriendinnen en iedereen die mij geholpen heeft dit te bereiken, was dit niet gelukt. 

Wat er die week allemaal op mij af kwam was niet te beseffen, alsof ik droomde! Kleding ophalen op Papendal en wauw wat zijn dat veel spullen! Ook de teampresentatie in Scheveningen, daar zag ik ook de andere sporters van TeamNL. Super leuk allemaal en dat gaf mij wel een bijzonder gevoel dat ik dit allemaal mee mag maken. 

Afgelopen weekend een korte trainingsstage gehad met het team in Heerenveen. Daar kregen we uitleg over het anti-jetlegprotocol en hadden we een super leuke fotoshoot in onze nieuwe kleding. 

Zondag en maandag trainen we nog in Heerenveen ivm het anti-jetlegprotocol en vanuit de stage gaan we richting RIO! We vertrekken op dinsdag 26 juli. Dan hebben we nog even tijd om te acclimatiseren en op 7 augustus is onze eerste wedstrijd. 

Op school heb ik vorige week mijn diploma van het Johan Cruyff College in ontvangst genomen en ik heb deze week bericht gekregen dat ik officieel ben aangenomen op de HvA waar ik op 1 september start met de studie Voeding & diëtetiek. 

Ook hadden we samen met de sporters, bestuurders en ouders van Gaan voor Goud een leuke zaterdagmiddag waar we elkaar beter leerden kennen. Je merkt dat er veel overeenkomsten zijn en dat we van elkaar kunnen leren. 

De trainingen in Nederland vliegen voorbij, over een paar dagen vlieg ik al naar Rio (schema)! Ik heb er super veel zin in! Het is spannend maar ik ga er gewoon van genieten en laat alles over me heen komen. Het wordt de zomer van mijn leven, dat weet ik nu al.

Verder wens ik iedereen een fijne zomervakantie.

Tot snel! Liefs Vera

Schermafbeelding 2016-07-23 om 16.06.22

64 reacties op “Weblog; Vera van Pol”

 1. I seriously love your blog.. Excellent colors & theme.
  Did you create this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my
  own personal blog and would like to know where you got this from or just what
  the theme is named. Thanks!

 2. Ahaa, its pleasant dialogue about this piece of writing at this place at
  this weblog, I have read all that, so at this time me also
  commenting here.

 3. Hi there, I found your website by way of Google at the same
  time as searching for a comparable matter, your site came up, it
  seems good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just was alert to your weblog through Google, and located that it is
  really informative. I’m gonna watch out for brussels.

  I will appreciate if you happen to continue this in future.

  A lot of folks will probably be benefited from your writing.
  Cheers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top