Weblog Loïs Pagie

Van Judo is de focus tijdelijk verlegd naar schoolexamens… Vanwege mijn trainingsprogramma heb ik vorig jaar besloten mijn HAVO-examen in 2 jaar te doen. Het eerste deel (3 vakken) heb ik gelukkig met prima resultaten afgesloten. Volgend schooljaar zal ik verhuizen van school. Het College heeft geen HAVO meer. Ik zal de laatste vier vakken gaan afronden op de Philips van Horne. Best spannend maar ook wel leuk. Judo is dus (tijdelijk) naar de achtergrond geduwd…
Dan het Judo
Na de super-seizoensafsluiting in Venray, waar ik tweede werd op het Internationale Judotoernooi, is het nu zomerstop.
De wedstrijdagenda is gesloten tot september. Dus toernooien zal ik even niet meer judoen. De wedstrijdtrainingen gingen wel gewoon door… in andere leeftijdscategoriën loopt het seizoen wel door (senioren en u21). Het toetje van het seizoen had eigenlijk het Nederlands Kampioenschap voor teams (senioren) moeten zijn. Maar helaas heeft het team van JTS Zuid zich moeten terugtrekken wegens een aantal blessures. In de wedstrijdtrainingen in aanloop naar dit toernooi ben ook ik geblesseerd geraakt. In Judo vallen helaas nog wel eens harde klappen… duizend keer heeft een val op de grond geen impact en heel af en toe wel… Ik werd geworpen door een topjudoka en kwam verkeerd terecht op mijn schouder… kneuzing en scheurtje in mijn sleutelbeen. Erg vervelend en pijnlijk… maar ‘gelukkig’ geen invloed op het wedstrijdseizoen… natuurlijk wel op mijn programma. Judoen lukt even niet. Waarschijnljk kan ik in augustus weer vrij judoen. Tot die tijd ga ik aan de gang om wat meer kracht te ontwikkelen. Volgend jaar word ik u21 en die meiden zijn iets sterker… dus nu proberen wat bij te trainen.
Vorige week, had GaanvoorGoud voor de sporters een bijeenkomst georganiseerd voor de sporters. Samen een wandeling gemaakt door het bos, waarbij er een aantal vragen aan ons werden gesteld. Zo leerden de sporters elkaar wat beter kennen. Zelf vond ik het zo fijn dat we vaak ook gelijkenis in elkaar vonden als topsporters! En natuurlijk was het onwijs gaaf om met een echte Olympiër te kunnen praten. Het was een erg fijne wandeling. Na afloop gingen we met de sporters naar ‘de SooS’, waar de ouders ons al opwachten. Er stond voor ons een heerlijke lunch klaar. Ik vond het een geslaagde middag!
Op naar volgend seizoen!
Loïs
Schermafbeelding 2016-04-26 om 19.31.58

16 reacties op “Weblog Loïs Pagie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top