Aito Zuid Nederlands Kampioen!

In de  afgelopen weken heb ik me  voornamelijk gericht  op trainen en voorbereiden op het  Zuid Nederlands kampioenschap. Ik heb  mijn laatste  interlandwedstrijden goed gebokst  wat  niet  onopgemerkt  is  gebleven bij de  boksbond. In de  trainingen zowel in Eindhoven als  in Papendal heb ik veel sparringswedstrijden gedraaid  met  collega  boksers  binnen de  Nederlandse  selectie. Dit  zijn prima  leermomenten die  ik eigenlijk iedere  week op mijn eigen boksclub  zou moeten kunnen hebben.

In Weert  heb ik in de  trainingen met  Hans  vooral de  focus  gelegd  op het boksen in routines  die  we  uit  en te  na  getraind  hebben. Ook het  verplaatsen naast  de  tegenstander  om van daar uit  wederom de  aanval op te  zetten is  iets  waar  Hans  aandacht aan besteedt.
IMG_3486Verder  was  de  boskclinic  een mooi moment  om weer  eens  wat  sponsoren en ook mijn collega  topsporters  Maaike  en Lois  te  zien en te  spreken. Voor  mij ook een moment  om iets  meer  over  te  brengen van de  sport  waar  ik helemaal weg  van ben. Ik vond  het  leuk om te  doen en de  reacties  waren overweldigend.

Afgelopen weekend  was  het  dan zover  de  finale  van het  zuid  Nederlands  kampioenschap. De voorrondes  waren in Rotterdam echter  had  ik daar  een vrijloting  voor. In Eindhoven was  de  finaledag, een thuiswedstrijd  dus voor  mij.

De tegenstander  was  een bokser  van Mesa sport  en hij werd  getraind door Fikiri  de  partner  van Anoushka  IMG_3969Fontijn Nederlands  trots  binnen het  damesboksen. Fikiri is  een prima  bokstrainer  die  een driesterren certificering  heeft  als  internationaal bokstrainer . Zeg  maar  de  beste  trainer  van Nederland. Fikiri, die  mij kent  en mij ook heeft  gezien  andere  wedstrijden, had  het  strijdplan klaar. De tegenstander  begon wat afwachtend  om op de  counter  toe  te  kunnen slaan. Deze  passiviteit  maakte  dat  ik in de  eerste  ronde  in staat  was  om zuivere  treffers  te  plaatsen zelf  een keer  een combinatie  waarbij hij begon te  wankelen. Eerste  ronde  voor  mij. Ik had  het  gevoel dat  ik de  partij naar  me  toe  kon trekken als  hij niet  meer  liet  zien.IMG_3965
Tweede ronde  verloopt  moeizamer. Ik boks  op halve  afstand  en stel hem in de  gelegenheid  om te  gaan hangen en om te  gaan knokken in lijf  aan lijf. Ik laat  me  op sommige  momenten hiertoe verleiden en dan weet ik dat  ik kwetsbaar  ben. Ik scoor  hier  en daar  wat  punten echter  moet  ik zelf  ook wat  treffers nemen. Ronde  voor  hem of  voor  mij zal er  om hangen. In de  hoek kreeg  terecht de  opmerkingen en adviezen om niet  mee  te  gaan in deze  stijl van boksen. Meer  op afstand  en meer  dan alleen enkelvoudige  stoten. Vanaf  ronde  3  begon Segit  stormachtig  om alsnog  de  knock out  te  forceren echter  bleef  ik bij mijn aanpak en scoorde  beduidend  meer  punten . Uitslag  unaniem 3-0 in mijn voordeel. IMG_3976De eerste  Nederlandse,  er  toe  doende  zege,  is  binnen. In de  na  evaluatie hebben we  gesproken over  de  partij en wat  goed  ging  en waar  leermomenten zitten . Ook hebben we  besproken dat  ik iets  meer tegenstand  moet  gaan zoeken in mijn trainingsuren. Dit zal inhouden dat  we  gerichter  gaan zoeken naar  trainingsmomenten op plekken waar  goede  wedstrijdboksers  zitten waarmee  ik kan sparren. Nu op de  trainingen in Eindhoven word ik goed begeleid door onder  andere Pauli Holsken, de  vader  van toptalent  Aicia  Holsken (zij zal waarschijnlijk samen met  Fontijn naar  de  spelen gaan). Pauli is  streng  en peigert  me  af en zorgt  dat  ik op het  scherpst  van de  snede  moet  sparren en trainen. Echter  moet  iedere  training  van dit  niveau zijn wil ik verder  komen in mijn ontwikkeling.

Hans  Truijen heeft  aangegeven om dit  verder  vorm te  geven waarbij we  in overleg  met  het  bestuur keuzes  zullen gaan maken om verder  van huis te  gaan trainen.

Op naar  maandag  met  het Walking  diner  in het  vooruitzicht. Ik vind  het  leuk om mee  te  maken en ben blij dat  ik steeds  meer  mensen zie  die  de  Stichting een warm hart  toedragen.  Immers  maakt  dat  mogelijk waar  ik mee  bezig  ben. Om eerlijk te  zijn is  dit  wel een lange  avond  voor  mij. Veel mensen kwamen me  de  hand schudden om zich voor te  stellen en me  te  feliciteren en dat  is  natuurlijk leuk.
Het  eten waar  ik normaal erg streng  op ben smaakte  me  erg  goed  en het  zag  er  perfect  uit.

De volgende  uitdaging  is  een eervolle uitdaging  en dat  is  het  boksen op de  Bep  van Klaveren memorialSchermafbeelding 2015-10-22 om 13.29.04. Bep van Klaveren vroeger  de  Dutch  Windmill genoemd  wordt  ieder  jaar  grootst  herdacht  met  een gala. Veel pers  en bekende  Nederlanders  zijn erbij en bokspartijen worden afgewisseld met  entertainment.  Normaal gesproken zijn het  enkel   boksers  van het  kernteam die  hier  op uitkomen, echter  is  er  niemand  in het  kernteam van 64  KG. Op voorspraak van bondscoach Hennie  van Bemmel mag  ik uitkomen. Een eer  voor  een bokser  om hier  aan deel  te  mogen nemen. De tegenstander  in deze  interland  is Duitsland . De  Duitsers  die altijd garant staan voor  goede  sterke  boksers  zullen gericht  zijn op winst  en het  is aan ons  om een goede  prestatie  neer  te  zetten.

Einde  november  starten de  voorrondes  van het  Nederlands  kampioenschap wat  altijd  gehouden wordt  in het  Topsportcentrum Rotterdam direct  gelegen naast  de  Kuip.
Omdat  ik de  finale van het  zuid  Nederlands  heb gewonnen ben ik vrijgesteld van voorrondes  en is  het  voor  mij wachten op wie  mijn tegenstander  wordt.  Ik wil koste  wat  kost  de  titel pakken omdat  dit  een bekroning  is  op een jaar  hard  werken  en ik als eerste  jaar  Elite  me  meteen manifesteer. Verder  vind  ik de  riem,  ook wel belt  genoemd,  wel erg  mooi om toe te  voegen aan  mijn prijzenkast. Echter  belangrijker  is  dat  dit  ook weer  voor  een jaar  mijn positie verstevigd  in het  Nederlands  Windmill team.

Bedankt  voor  jullie  bijdrage  aan de  stichting  en eind  november  ga  ik weer  voor goud.

Aito.

20 reacties op “Aito Zuid Nederlands Kampioen!”

 1. I believe everything published made a great deal of sense.
  However, think on this, suppose you added a little information? I
  am not suggesting your content isn’t solid, but suppose
  you added something that makes people want more?
  I mean Aito Zuid Nederlands Kampioen! –
  Gaan voor Goud is a little plain. You might peek at Yahoo’s home page and see how they create article titles to grab
  viewers to click. You might try adding a video or a pic or two to
  get readers interested about what you’ve written. In my opinion, it might make
  your blog a little livelier.

 2. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like
  you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is magnificent blog.
  A fantastic read. I’ll definitely be back.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top