Eindelijk weer trainen zoals ik dat het liefste doe

Update Loïs Pagie

Op 4 april 2015, in het paasweekend, is het de laatste keer dat ik een officiële wedstrijd gejudood heb. Ik werd toen 7e op het Nederlands kampioenschap. Een enorme tegenvaller…want ik ging voor het podium. Maar op dat moment het hoogst haalbare…  6 weken daarvoor namelijk brak ik een klein botje in mijn teen… een botje waar ook nog nooit van gehoord heb. Het zgn. ‘sesambotje’.  Vandaag, 12 september 2015 mag ik eindelijk weer de mat op. Maar in de tussentijd is het niet rustig geweest.

IMG_4210Ik kwam in contact met de stichting Gaan voor Goud. Door de prestaties van voor mijn blessure en de status vanuit de judobond en NOC*NSF wilde ze mij wel gaan ondersteunen. Dat was natuurlijk geweldig en kwam meteen goed van pas. Top-fysiotherapie Knapen en van der Zanden zijn volop bezig gegaan met het bespoedigen van mijn herstel. En deze zomer heb ik extra kunnen trainen bij Life Style Vitae in Weert. Dit zijn faciliteiten die je als sporter moeilijk in je eentje voor elkaar krijgt. Dat is dan ook de kracht van deze stichting.

Het herstel verliep redelijk spoedig hoewel je natuurlijk altijd meer wilt doen dan eigenlijk kan. Met name judoën zelf. Dat is wel moeilijk…hardlopen en fitness is nodig maar het liefst sta je toch met een pak en een band om tegenover een tegenstander. Maar gelukkig kon ik na mijn vakantie in Zuid-Frankrijk eindelijk weer trainen zoals ik dat het liefst doe.

Bij Shintai in Nederweert mocht ik voor het eerst weer worpen maken…heerlijk. sept_tasEn het ging goed…dus niet veel later eindelijk weer eens naar Eindhoven in de talentengroep trainen.

Eerder dan verwacht toch ja gezegd tegen een wedstrijd. Het teamtoernooi van Kenamju in Haarlem. Daar was een groot deel van de Nederlandse top in de onder 18 jaar categorie bij elkaar om het in teamverband tegen elkaar op te nemen. Van de vier wedstrijden heb ik er twee meegedaan. Dit in het kader van ‘rustig aan beginnen’. Beide partijen heb ik gewonnen en ik was tevreden over mijn niveau. Een paar mooie punten kunnen scoren. sept_toernooiHelaas verloren we als team de strijd om brons.

 

Maar al met al…de kop is eraf, het seizoen is begonnen.

5 reacties op “Eindelijk weer trainen zoals ik dat het liefste doe”

  1. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance.
    I must say you have done a very good job with this.

    Additionally, the blog loads super quick for me on Safari.

    Excellent Blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top