Weblog Emmie Weekers

Winterseizoen weer van start

Na een lastige en minder goede zomer is het crossseizoen weer eindelijk begonnen. Met als eerste cross de IJzeren man cross in Weert, een cross voor iedereen uit Limburg en Brabant. Een selectief parcours met veel verschillende paden, van heuvels tot los zand en hardere paden. Dit jaar deed ik weer mee aan bij de vrouwen senioren korte cross. Dit gaat over een afstand van 4300m ongeveer. Het was weer super leuk. Ik was ook een stuk sneller dan vorig jaar (ongeveer 40sec.) en met een 3e plaats tussen de grote dames kan ik niet ontevreden zijn. Ik kijk wel altijd meteen naar voren, waardoor ik ga vooruit ga denken aan de volgende wedstrijd waar ik de dames die voor mij zaten kan verslaan. Dat maakt het ook wel heel leuk, iedere keer proberen een stap dichterbij te komen, te groeien in dit seizoen, want dat is waar we namelijk mee bezig zijn. De week erop namelijk (6 november), reis ik weer met mijn supporters en trainer af naar het Belgische Mol waar een grote internationale wedstrijd plaatsvindt. Dit keer extra speciaal, doordat ik weer met de grote dames mocht starten (dit keer grote dames letterlijk en figuurlijk), ik startte namelijk met 3 olympia-gangers die in Rio nog de 5000m, 10.000m en de marathon hebben gelopen. Super gaaf natuurlijk! Ook uit deze wedstrijd bleek weer dat ik iedere week een stap in de goede richting zet. Ik mocht ook in deze wedstrijd weer een lekkere afstand van 5500m overbruggen met (meer dan) de helft over het strand (dus los zand!). Vergeleken met vorig jaar ook weer een flinke stap sneller, vorig jaar hoefde ik namelijk maar 2600m (met veel minder zandstukken erin) en liep ik 4:10 min/km, terwijl ik dit jaar 3:59min/km liep op meer dan het dubbele van de afstand van vorig jaar. hier mag ik dus zeker ook niet ontevreden mee zijn. helaas moesten we hierna weer snel naar huis, omdat de dag erna de proefwerkweek begon, ook heel belangrijk natuurlijk.

Al met al heb ik van deze wedstrijden enorm genoten en heb ik super veel zin in de wedstrijden die komen gaan. Ik heb namelijk de komende periode super leuke wedstrijden weer op het programma, zoals in Tilburg, Soest, Brussel en nog veel meer!

Scroll naar top